20190101 GC LightPro -topp

Høyesterett: Sykmelding betyr ikke at du er syk

 

Vi ble vel lettere forbauset da Giske “Sykemeldte seg” da han ble tatt med buksene nede? Senere ble Stortingspolitikerne Mazyar Keshvari fra FrP (underslag) og Abid Raja fra V, advokat som fikk kjeft av Grande, sykmeldte fordi de var “lei seg” – får vi tro. Nå har Høyesterett i en fersk dom slåinfotjenester logo 150x70tt fast at en som er sykmeldt av legen ikke nødvendigvis er syk i lovens forstand – og dermed har rett til sykepenger. Noen som vil ringe personalavdelingen på Stortinget?

Hele artikkelen finner du på nettstedet til “Infortjenester”

Innledning til og utdrag fra artikkelen her:

Høyesterett slår i en fersk dom fast at en ansatt som er sykmeldt av legen ikke nødvendigvis er syk i lovens forstand – og dermed har rett til sykepenger.

I folketrygdloven stilles det krav til at en arbeidstaker som skal ha rett på sykepenger skal ha en «funksjonsnedsettelse som klart skyldes sykdom eller skade.», og at «funksjonsnedsettelse som skyldes økonomiske eller sosiale forhold o.l., gir ikke rett til sykepenger».

– Vi vet at svært mange arbeidstakere og arbeidsgivere fortsatt tror at dersom legen har skrevet en sykmelding, så betyr det at den ansatte er syk i lovens forstand, og dermed har rett på sykepenger. Slik er det ikke, noe Høyesterett har bekreftet tydelig gjennom denne dommen, sier Infotjenesters juridiske HR- og ledelsesrådgiver Berit Stokstad.

Situasjonsbestemt psykisk ubalanse
Saken som nå er behandlet av Høyesterett handler om en kvinne som ble sykmeldt av legen, etter at hennes åtte år gamle sønn fikk konstatert hjertefeil. Fastlegen satte diagnosen «psykisk ubalanse situasjonsbetinget», som har koden P02 i kodesystemet legene bruker.

Senere satte legen også diagnosen «nevrasteni», som er blitt forklart som fysisk og psykisk utslitthet. Det er også påpekt at hun følte seg mobbet og trakassert av arbeidsgiver, som angivelig skulle ha forsøkt å bli kvitt henne.

Arbeidsgiver nektet imidlertid å godta sykmeldingen, og betalte ikke sykepenger i arbeidsgiverperioden. NAV delte arbeidsgivers vurdering, og avslo kvinnens krav om sykepenger.

 

Resten av artikkelen på denne linken

NB: Vil noen vurdere om legen forsøkte å tilpasse og “trikse til” diagnosen slik at kvinnen skulle få sykepenger? Hvis “Ja”, så er vel det alvorlig? (Red.komm.)

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn