KURS I KONFLIKTHÅNDTERING 13.9-17.9.2022

Kurset er initiert av en kollega:-)
Trykk på bildet for utskriftsvennlig versjon

20220220 bilde fra Sefranek med tekst 500x213

 

Kurset tar for seg saksbehandling av konflikter og varslingssaker på arbeidsplassen.

Kurset baserer seg på arbeidsmiljølovens krav om et fullt forsvarlig arbeidsmiljø, og partenes rolle og ansvar i slike saker. Kurset vil konsentrere seg om hvilket ansvar som ligger til de ulike rollene i arbeidslivet, om ivaretaking av omsorgsplikten etter arbeidsmiljøloven, men også hvordan en trygg og tydelig utøvelse av styringsretten virker forebyggende på alvorlige konflikter.

Kurset er rettet mot deg som har en rolle i konflikthåndtering i arbeidslivet, enten som leder, personalmedarbeider, tillitsvalgt, verneombud eller som ansatt i bedriftshelsetjenesten. Kurset er en oppfølging av tidligere kurs som har fått svært gode evalueringer. Det er ingen forutsetning for deltakelse at man har deltatt før.

Den pedagogiske tilnærmingen baserer seg på deltakernes egne erfaringer og aktive deltakelse. Som i de tidligere kursene, vil vi også denne gangen bruke mye tid på aktuelle saker. Vi ber derfor deltakerne om å ta med seg relevante saker, som i anonymisert form kan benyttes som eksempler på saksbehandling og erfaringsutveksling, eller som man ønsker bistand til å håndtere.

På våre kurs får du kombinert opplæring i konflikthåndtering i rammen av Arbeidsmiljøloven og med erfarne norske fagfolk, med italiensk bondegårdsferie med lokalprodusert mat og god drikke. I tillegg til det faglige utbyttet, blir det mulighet for å delta på det sosiale programmet som inkluderer bybesøk til Lucca og Pisa, et enkelt kokekurs og vinsmaking dersom det er interesse for det.

Praktisk informasjon:

 • Vi flyr til Pisa med ankomst tirsdag kveld. Det blir felles middag ved ankomst.
 • Det faglige programmet starter onsdag morgen. Hjemreise lørdag kveld kl 21.
 • Det er selvfølgelig mulighet for å forlenge oppholdet for den som ønsker det.

Tidsrammer: Kurset går over fire dager med oppstart klokken 0900 og avslutning kl.1700

 Pris: 

 1. Det faglige programmet koster kr 11.200 (inkludert kursmateriell og transport t/r flyplassen i Pisa).
 2. Overnatting med helpensjon i enkeltrom fra tirsdag til lørdag koster 400 € og betales på overnattingsstedet.

Anbefalt reiserute Norwegian Oslo-Pisa med ankomst tirsdag kl 20:15 og retur lørdag kl 21.(ikke inkludert). NB! Deltakerne bestiller selv flybilletter.

Det blir tilbud om et sosialt program som inkluderer bybesøk til Lucca og Pisa, matlaging med mer.

Tirsdag

 • Reise til Pisa
 • Fellestransport fra Pisa flyplass ca. kl. 21
 • 21:30 Middag og felles informasjon v/Kjersti og Eli

Onsdag – fredag: Faglig program, teori og praksis 09.00 – 17:00

Lørdag

 • Frokost
 • Oppsummering og avrunding
 • Sosialt program
 • Avreise til flyplass kl. 18.30

Ta gjerne kontakt med kurslederne Kjersti@trenitoscana.no tlf. 990 94 965 og Eli@Rongved.com tlf. 913 89 475 hvis du har spørsmål.

Om kursholderne:

Eli Rongved er spesialist i psykomotorisk fysioterapi og universitetslektor i HMS-fag. Hun har ledet flere fagutviklingsprosjekt innen helse, miljø og sikkerhet (Skikk & HAVbruk, I bevegelse mot belastning, Arbeidsliv på åpen scene, m.fl.).
Hun er medforfatter av flere bøker blant andre «Bevegelse, liv og forandring» og «Innovations in the Reflecting Process».

Eli har lang erfaring i å undervise og lede grupper. Hun har samarbeidet med Kjersti om å utvikle «forumspill» som arbeidsmetode i HMS-arbeid i Norge. Eli er faktaundersøker for håndtering av påstand om mobbing og trakassering.

Kjersti Oddvarsdatter Sæther driver Umbriakurs og TreniToscana. Hun er spesialist i arbeidsmedisin og har 25 års fartstid som bedriftsoverlege i Forsvarets bedrifts-helsetjeneste. Hun har base i Harstad. Hun har lang erfaring som rådgiver for ledere og arbeidstakere i problemstillinger vedrørende arbeidsmiljø, helse og lovverk. Kjersti er sertifisert Faktaundersøker for håndtering av påstand om mobbing og trakassering. Hun har samarbeidet med Eli Rongved om utvikling av metoden «forumspill» for håndtering av konflikter i arbeidsmiljø.

www.umbriakurs.no

Om kursstedet:

Podere San Paolo er et hjertelig, familiedrevet overnattingssted med et godt kjøkken som serverer hjemmelaget toscansk mat. Den vennlige atmosfæren inkluderer familiens katter, hunder og ponni som går løse på området. Rommene har en grei standard og er omkranset av en deilig hage og et stort basseng. http://www.podere-sanpaolo.it/foto/

https://www.provencetur.com/

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn