ARKIV FOCUS Nyhetsbrev 2015

Kjære kolleger; Nyhetsbrevet ultimo November 2015

Focus skal være nøytrale i saksfremstilinger. Det er likevel en kjennsgjerning at saker man finner frem og publiserer er et produkt av at man er tannlege, medlem i tannlegeforeningen, har en kompetanse som er bygget opp gjennom mange år, og at man bryr seg: Verden er urettferdig nok om ikke alle skal få ture fram som de vil. 2015_FTH forsidenFocus Høst nå på vei i posten, og alle som vi har riktig adresse på vil motta “Focus” innen Representantskapsmøtet – håper vi: Hvilket betyr at vi tar ikke sjansen. Vedlagt finner du derfor den elektroniske utgaven av Focus Høst 2015. Som kollega er jeg opptatt av hva vi bruker medlemskontingenten vår til, og alle kolleger bør få aktiv informasjon og/eller tilgang til informasjon på enkel vis om alt vesentlig som foregår i vårt miljø, slik som eksempelvis informasjon om pengebruk og aktivitet. Det er forøvrig nok å ta tak i, slik dere ser i Focus: Hvor forsvarlig er helsemyndighetenes håndtering av informasjoner om våre materialer? Skal vi ha en Dent-O-Septsak på nytt? Representerer SAK forsvarlighet, og mye mer. Kanskje er det nyttig for lokalforeningene å lese Focus og tenke gjennom beslutningsprosessene i NTF? En kommunikasjonsrådgiver er ansatt og medlemsrådgivning er tilført en jurist. Og konfliktnivået i foreningen øker. Skal vi løse det ved å ansette flere jurister? Siste nyheter ser du i venstre spalte Fortsatt god høst fra Kaare M., tannlege

Kjære kolleger, Nyhetsbrevet november 2015

Som nevnt er Focus Høst nå i trykken, og alle som vi har riktig adresse på vil motta “Focus” innen Representantskapsmøtet.

For meg er dette et poeng, fordi jeg blir gjort oppmerksom på at NTF kjører en sak mot Hordaland Fylkeskommune på vegne av en Lisenstannlege.

Opprinnelig var dette noe man reagerte så voldsomt på i distriktet, at noen meldte seg ut av foreningen. Ved hjelp av Tannlege Gaarden får jeg vite om, og ved hjelp av Namsmannen, får jeg tak i 2 avgjorte dommer, og det viser seg at taperen NTF, allerede har pådratt seg i nærheten av kr. 600.000. Så anker NTF til Høyesterett, og vi kan passere 1 millionsgrensen. Samtidig ønsker man å ansette flere jurister og å øke medlemskontingenten med hele 1200 kroner innen neste år. DA tenker jeg at foreningen trenger veiledning, og jeg ønsker å varsle de kollegene som skal på Representantskapet. Uansett lokal tilhørighet, dette er siste sjanse. For at alle skal ha mulighet til å sette seg inn i saken, har jeg publisert de to dommene på denne siden. Vi har vel alle vært opptatt med Landsmøte og NorDental. Vi har bildeserie i Focus, og har også lagt ut på Facebook Det er viktig for helsepersonell å få vår virkelighet på stell. Jeg har hatt mange kontakter med Departement og HDIR i det siste. De er ikke spesielt veiledende: Da blir ihvertfall jeg, bestemt på undersøke videre. Nå viser det seg at HDIR ikke bare er en ugangskråke nedover i systemet mot helsepersonell, men også mot sin overordnede HOD. I mitt arbeide for å få forutsigbar, rettferdig og rimelig behandling, skal jeg ta det som skrives i artikkelen nedenfor, med meg. I tillegg har vi slik jeg beskriver det i en annen artikkel, en sjarmant uttalelse fra Helsedirektør Bjørn Goldvog om at alt skal bli så meget bedre. Det er mange som trenger hjelp til å administrere den økonomiske delen av praksisen eller livet sitt. Artikkelen om Statsbudsjettet er ment som hjelp, og nederst i denne finner du noen navn hvis du virkelig trenger hjelp. Fortsatt god høst ønskes dere, med vennlig hilsen tannlege Kaare Mathiesen //

KLINIKKLOKALER TIL LEIE

behandlingskontorEn erfaren tannlege med egen pasientportefølje søkes til praksis sentralt på Frogner i Oslo; lyse og moderne lokaler, og nettopp pusset opp. Betingelsene er slik at du kan leie ett fullt utstyrt behandlingskontor, tidvis 2, i en igangværende praksis på Frogner i Oslo. Du kan selv utvide eget pasientgrunnlag over tid, slik at å starte fulltid ikke er noe krav.Vi kan også vurdere samarbeide med en spesialist som trenger egne lokaler. Av diskresjonshensyn er det fint om du sender en epost til redaktør i Focus på kaare@focusmedia.no. Eller ringe 90123121. Uansett kontakter jeg tilbake og påtar meg full taushetsplikt “begge veier” inntil enighet om kontakt partene imellom.

Oktober 2015: Statsbudsjettet 2016 angår vår privatøkonomi!

Kjære kolleger og andre i dentalverdenen: Statsbudsjettet 2016 er lagt fram, og er muligens det mest spennende som er lagt fram på mange år. Jeg synes det er viktig at ALLE ser gjennom det vi skriver denne gangen, fordi vi har synliggjort det som gjelder DEG, enten du er ansatt privat eller offentlig; eller er praksiseier. Det viktigste er at du er informert og kan ta dine forholdsregler før 1.januar 2016. Skattetilpassing er helt legitimt! Vi går unektelig mot usikrere tider, slik at vi vil inn på temaer fra “Hvordan bør du spare når renten er null” til “Lønner leasing seg når sparerenten er null” før nyttår. Dersom du er engasjert kan du kommentere under selve artikkelen eller sende til post@focusmedia.no

September 2015: Nyhetsbrevene presenteres på en ny måte!

Kjære kollega: Det nye konseptet for våre nyhetsbrev består i at jeg skriver en hyggelig innledning til det som opptar oss mest, og håper at alle finner veien til denne landingssiden som du er på nå. Nedenfor kan du lese om enkeltsakene, og faktisk kommentere! På denne måten åpner vi for en smugtitt på vår fremtidige aktivitet “tannhjulet.no”, som blir introdusert for alvor ved juletider. Alt innhold på webtannlegen.no blir tilgjengelig herfra. Vi utvikler selv Tannhjulet, og teknologien gir oss bedre mulighet teknisk og designmessig. Og jeg sparer betydelig tid fordi jeg slipper å skrive dobbelt om enkeltsakene. Derfor setter jeg min lit til at du synes denne nettsiden er så oversiktlig at du raskt kan orientere deg og finne ut at du vil lese mer 🙂 Vi er stadig opptatt av rapporten om dentale kompositter som UiO presenterte, og som indikerer at ikke alt er som det skal være når vi skal velge tannfyllingsmaterialer. Eller at spesialistkandidatene fra Universitetene i Norge må vente i 3-4 måneder for å få autorisasjon. Men se mer:

Nyhetsbrevet august 2015: Kjære venner og kolleger i tannhelseteamet

Etter en god sommerferie der vi forhåpentligvis har tatt høyde for endringer i været, er vi klare for å gå inn i en arbeidsintensiv høst? For FOCUS er det viktig å “hamre inn” at hver og en av oss må ta alvorlig at vi er pålagt et svært stort ansvar for de materialer vi bruker i munnen på pasientene; spesielt der materialene beregnes å skulle oppholde seg over måneder og år. Etter vår mening må vi da kunne kreve å få opplyst hvor i verden og av hvem, produktet er produsert. Samtidig ser vi i nyhetene at utenlandske produsenter og laboratorier, så vel som norske foretak, er avslørt – tatt med buksene nede – i å bruke udokumenterte og ulovlige ingredienser og metoder for å fremstille et produkt. Disse nyhetene vil vi presentere som et bakgrunnsteppe, samtidig som vi holder fast ved det som rapporten fra UiO viste: Ett tannfyllinsmateriale skilte seg negativt ut. Focus undrer seg over hvorfor rapporten ble holdt tilbake i over ett år, vi undrer oss over hvorfor en avdelingsdirektør i et intervju i Tidene bagatelliserer og vil ufarliggjøre et resultat som en globalt annerkjent forskningsinstitusjon har publisert, og sist og ikke minst: Hvordan kan Helsedirektoratet mene at det er en forretningshemmelighet hvor produktet 4U er produsert? Da lurer vi på om HDIR er der for å hjelpe oss og pasientene … Vi lurer forresten på ganske mye, så det kan bli en spennende høst!

Nyhetsbrevet mai 2015: Kjære kolleger, “Focus vår 2015” er nå i posten.

Diskusjon om rapporten fra HDIR: “Dentale kompositter”, går videre. Nordenta Sverige kommenterer forskningsresultatet. Er det “Selfier” vi ser i markedsføring? Intervju med Professor Per Skjelbred. Noen kritiske og noen empatiske artikler, fulgt av utgavens kliniske kasus: 2 stykker, hvorav en er hvordan gikk det med kasuset i 2009? Vi har 2 kollegiale henvendelser denne gang; forklaring finner du i teksten lenger ned:

  1. Har dere blitt eller blitt forsøkt forledet av internettkataloger, telefonkataloge.biz, gule sider, 1881 osv? Vi samler dokumentasjon på fremgangsmåte og reaksjon på din klage/henvendelse.
  2. Har du eksempler på feilbehandling/overbehandling hos pasienter som har vært i utlandet? Også her trenger vi dokumnetasjon. * Vi tar taushetsplikt for alt som kommer for våre ører, og røper ingenting for noen. Dersom vi trenger hjelp, kontakter vi først.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn