FABRIKKENE SKAPER RESISTENTE BAKTERIER

Hele artikkelen finner du på NRKs nettsted, publisert 15.mars 2016

Det finnes ifølge Statens Legemiddelverk 333 legemidler som inneholder antibiotika på det norske markedet. Et 40-talls internasjonale selskaper står bak disse. Brennpunkt har spurt alle selskapene hvor de får virkestoffet til disse medisinene fra: 2 av 3 selskaper nekter å gi ut denne informasjonen, med begrunnelse i at dette er bedriftshemmeligheter.  Kun 6 av de resterende selskapene sier de får virkemiddel fra leverandører i Kina eller India, til tross for at dette er de to dominerende landene når det gjelder produksjon av virkestoffer til legemidler.
– Hva vil du som leder av Legemiddelindustrien si om den manglende åpenheten? “Det er opp til det enkelte firma å gjøre sine valg. Men fra min side kan jeg være helt tydelig på at det vi ser i Patancheru er uakseptabelt. Det er med på å ødelegge grunnlaget og oppfatningen av det viktige arbeidet legemiddelindustrien gjør hver dag med å redde liv og gi en bedre pasientbehandling. Så dette her har vi rett og slett ikke råd til skal fortsette. Det må stoppes umiddelbart, sier Bekkemellem.” – Vi har fått tilbakemeldinger om at legemiddelindustrien har produksjon i India og Kina som har lempelige vilkår når det gjelder forurensning. Men at det var så ille og med den type konsekvenser for antibiotikaresistens, var jeg ikke klar over. Hele legemiddelindustrien, på alle nivåer, er nødt til å være med og gå inn i et partnerskap med myndighetene for å stoppe denne utviklingen, sier Karita Bekkemellem.

Les resten på NRKs sider

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn