Design som biter fra seg

Proteket har videreutviklet “Proteket OnLine”
– et bestillingssystemet som forenkler tannlegens arbeidshverdag.
Nå mottar de “Merket for god design” fra Norsk design- og arkitektursenter (DOGA)

HER er link til hjemmesiden slik at du kan se hvor glade de er :-=)

Onsdag ettermiddag 27.april 2016 mottok Proteket den ettertraktede designutmerkelsen på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA). Utdelingen skjedde i forbindelse med Transform 2016, landets viktigste møteplass for arkitektur- og designbransjen, næringsliv og offentlig sektor.

– Protekets nye bestillingssystem, som er utviklet sammen med EGGS Design, er et strålende eksempel på digitalisering og automatisering av manuelle prosesser. Dette er et helhetlig, intuitivt og brukervennlig system som bedrer samarbeidet mellom tannlege og tanntekniker betraktelig, sier Thea Mehl. Hun er prosjektleder for designutmerkelser i Norsk design- og arkitektursenter, som står bak prisene.

Færre feilbestilte tenner

I en hektisk arbeidshverdag er et tungvint og komplisert bestillingssystem det siste en tannlege trenger. Etter å ha bygget opp en ny og intuitiv løsning for ordre, kommunikasjon og logistikk har det tanntekniske laboratoriet Proteket redusert antall feilbestillinger, fått kontroll på leveringstidene og økt antall digitalbestilte ordre med 80 prosent.

– Når det gjelder tannerstatninger har vi lært at god design er essensielt for å kunne innhente detaljert informasjon om krav til utseende og funksjonalitet fra tannlege og pasient. Både før og under produksjon er kommunikasjon mellom tannlege og tanntekniker avgjørende for et godt resultat. Takket være brukervennlig design kan vi nå samarbeide bedre og mer tidseffektivt enn før, sier Anders Myrvold, daglig leder for Proteket.

Flyttet inn på laboratoriet

Den forrige nettbaserte bestillingsløsningen til Proteket stammet fra 2008, og begynte å bli utdatert. Flere ansatte, produkter og bestillinger gjorde at det Oslo-baserte laboratoriet behøvde en ny og bedre bestillings- og logistikkløsning. Embriq og Eggs Design fikk jobben. De fikk en lang kravliste fra tannteknikerne: Den nye løsningen måtte ha rikere funksjonalitet både for kunde og medarbeiderne. Den måtte være raskere og mer effektiv og tilrettelegge for bedre interne arbeidsprosesser. Og ikke minst måtte den få ned antall feilbestillinger og utsendingsforsinkelser.

Utviklerne flyttet inn på laboratoriet og jobbet tett med både tannteknikere og eksterne tannleger som var rekruttert til en referansegruppe. Utviklingen varte i 12 måneder.

– Vi jobbet mye med å kartlegge alle behovene til de ulike brukerne av systemet, og vi måtte også tilrettelegge for spesifisering av mange forskjellige individuelle tannerstatninger. Brukergrensesnittet måtte derfor være både enkelt og komplekst på samme tid, forklarer Myrvold.

Enklere tannlegehverdag

Nye Proteket Online ble lansert i desember 2014 som Norge første ordreløsning av tannteknikk bygget rundt tannlegens behov og arbeidssituasjon. Den tar hensyn til at halvparten av landets tannleger har passert 50 år og at dataerfaringen er lav hos mange. Derfor er ordreprosessen stegvis, med gjenkjennbare navn og gjennomtenkt bildebruk. Tannlegen kan til og med tegne inn ønskede spesifiseringer i ett tannteknisk tegneprogram og enkelt laste opp bildefiler og legge dem ved bestillingen.

– Ikke bare blir tannlegens arbeidshverdag enklere, men den nye løsningen setter oss dessuten i en svært god posisjon for å samarbeide med en ny generasjon unge, teknologibevisste tannleger som i løpet av de kommende 15 årene vil jobbe mye mer digitalt i klinikkene, sier Myrvold.

* Transform 2016 streames i sin helhet på doga.no fra klokken 10.00 onsdag 27. april. Priser og utmerkelser deles ut etter kl 18.00.

 

Kontaktpersoner:

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektkoordinator Ann Kristin Godager, mobil 911 77 879

* Proteket, daglig leder Anders Myrvold, mobil 414 15 590

 

FAKTABOKSER:

Merket for god design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) på Transform 2016, tidligere Designdagen

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå hedres for produkter eller løsninger som de har utviklet i fellesskap

* I år var det 150 søkere

* 27. april mottar 34 av disse Merket for god design

* Av disse er tre nominert til Hedersprisen for god design

* Mer informasjon om Merket for god design: http://www.doga.no/merket

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn