Odontologien presenterer seg under “Forskningsdagene” i Oslo

STED: Universitetsplassen og Litteraturhuset, begge i Oslo

FORSKNINGSDAGENE er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten på nye og spennende måter.

Målsetningene til festivalen er å:

  • skape begeistring og forståelse for forskning
  • formidle hva forskningen og dens resultater betyr for oss i vårt daglige liv
  • vise sammenhengen mellom forskning, innovasjon og næringsliv
  • vekke interesse i mediene for forskning og forskningsresultater
  • bidra til rekruttering av unge til forskningsrelaterte yrker

Gjennom en rekke forskjellige arrangementer kan mennesker i alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag høre om og oppleve forskning. For å nå målgruppene har mange av arrangementene under Forskningsdagene fjernet seg langt fra forskernes tradisjonelle presentasjonsform – foredraget. Arrangementene spenner fra demonstrasjoner, foredrag, utstillinger og debatter til omvisninger, torg-, kultur- og interaktive evenementer. 

2 arrangementer:

Forskningstorget: 23. – 24. september 2016 www.forskningsdagene.no

Fra tidkrevende håndverk til teknisk ekspressproduksjon” (Facebooklink)

Fredag fra 09:00 og Lørdag fra 10:00
Odontologisk fakultet viser fram grensesprengende teknologi!

Har du vært så uheldig å slå av deler av en fortann? Ikke vær redd; det trenger ikke bety at du må smile uten den resten av livet. Maskiner kan nemlig lage en ny del til tannen på én, to, tre.
Til nå har erstatninger for tapte tenner blitt formet og støpt for hånd. Nå kan imidlertid et av tannlegens mest spennende og grenseoverskridende verktøy lage disse erstatningene nesten før du rekker å si ”Au”!

 

Litteraturhuset, Oslo, 28. sep. 2016 kl. 18:00

“Skjebnesvangre reiser – ingen vei tilbake?” – Odontologiens rolle i to kriser. (Facebooklink)

OMTALE PÅ Universitetets sider, < link

På Litteraturhuset 28. september rigges det til et faglig-sosialt opplegg der du kan få et innblikk i krysning av grenser i forskjellige betydninger; men begge med konsekvenser som kan være svært alvorlige for enkeltmennesker.

Førsteamanuensis og rettsodontolog ved Institutt for klinisk odontologi, Sigrid I. Kvaal, forteller om arbeidet hun leder med aldersvurderinger av enslige mindreårige asylsøkere. Her lærer du mer om hvordan de faktisk går fram i vurderingene sine og om forskningsgrunnlaget som ligger bak.  Andre del av programmet denne kvelden, handler om antibiotikaresistens, som gjennom bakterier på vandring utvikler seg til et stadig mer verdensomspennende og alvorlig problem.

Professor Anne Aamdal Scheie fra Institutt for oral biologi, stipendiat Kjersti Sturød fra samme institutt, og Håkon Valen Rukke fra NIOM, kommer for å besvare spørsmål som: Hvordan spres denne trusselen mot den globale folkehelsen? Hva er konsekvensene? Og har vi noen som helst mulighet til å stanse utviklingen før det er for sent?

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn