Hvordan håndtere innpåslitne telefonselgere?

sharkJeg fikk nettopp en telefon fra en fornøyd kollega som jeg tidligere hjalp ut av en kataloghai-felle: Hun hadde opprettet en gmailkonto som hun kalte “telefonselger@gmail.com”: Hver gang en telefonselger ringte, så sier tannlegesekretæren “Vi tar ikke imot noen ubedte tilbud på telefonen, vær snill å sende en mail til “telefonselger@gmail.com”, eposten vil bli lest.”

Nå behøver man ikke være så ondskapsfull, men ideen er god:-) Jeg råder alle til å etablere en gmail-konto, fordi det der er veldig lett å “spamme” innkommen epost slik at du aldri ser den mer enn den ene gangen. Og da kan du nok bruke en gmail.com med et snillere navn; gjerne en du bruker fast på klinikken.

Viktige generelle tiltak:
Du skal være veldig klar over at du må ta dine rettigheter når du får en telefon som selgeren selv har tatt initiativet til, og du må forstå at du som “næringsdrivende” har veldig få rettigheter. (Jada: Det henger ikke på greip:-)

 

Derfor må du si til deg selv at ingen gode råd eller tiltak som er til din fordel, kommer fra en innringer: Derfor lager du rutinen på kontoret at den som tar telefonen, leser opp fra en lapp der telefonen er.

Selgerne prøver nå flere metoder for å “ta deg“, spesielt ved å vise til opptak. Men siden det nå – selv overfor næringsdrivende – ikke er lov å ta opptak uten å varsle, så fikk vi nettopp inn denne:
Vi ringer fra Selgersentralen as og håper det er OK med opptak av samtalen?
Denne gangen svarte vi: “Jeg aksepterer ikke opptak av en samtale som du som selger tar initiativet til, og ser at et opptak ikke på noen måte er til min fordel. Takk for samtalen.” Klikk

Jeg gjentar det gode rådet: Denne setningen ble skrevet inn på lappen(e) som henger ved telefonen(e) : En viktig rutine for medarbeiderne dine!

Og stålsett deg selv: Ikke vær nysgjerrig og ikke tro du er utvalgt til gode tilbud pr. telefon.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn