Lures grovt på internetthandel

13.sept 2017 viste forbrukerinspektørene på NRK at man enkelt kan kjøpe forbudt – og svært skadelig – blekemiddel via nett.  
I tillegg presenterer Tannhjulet et dansk innslag om hvordan man i tillegg kan lures til uønskede abonnement. Du “avlures” ditt kredittkort, som blir lagret hos selger, og plutselig sitter du med et abonnement som selger trekker fra ditt kort inntil du oppdager lureriet. Da er det ofte for sent! Men dette gjøres i Norge, av store, seriøse foretak som Schibsted og Dagbladet.

FBI bleking_004Forbrukerinspektørene avdekker juks og gir deg kunnskap til å bli en smartere forbruker. Er det trygt å bleke tennene hjemme, ulovlig å drive netthandling fra Kina eller farlig å spise genmodifisert mat? Denne aktuelle episoden er fra 13.september 2017 og heter “FBI svarer folket“.

Konklusjonen er at man risikerer høykonsentrat av blekemiddelet som kan gi stygge etseskader. NIOM var overrasket. I tillegg kommer FBI og pasientene til de nesten ikke så noen effekt på hvitere tenner. Konklusjonen er: “Hvis du må bleke tennene dine, så ta en prat med tannlegen.”

 

 

Sendingen fra Forbrukerinspektørene matcher perfekt et oppslag i Danmark Radio:

FBI bleking_003

Unge lokkes i fælder når de handler på nettet
Vilde tilbud anbefalet af stjerner på de sociale medier frister til køb, men ender som en dyr fornøjelse.

God købekraft kombineret med knap så god kritisk sans.

Den cocktail udnytter snedige sælgere til at lokke unge mennesker i abonnementsfælder på nettet.

DR’s forbrugerprogram Kontant har lavet en rundspørge på landets ungdomsuddannelser. Her svarer godt en tredjedel af de over 1200 deltagende unge, at de er blevet tilmeldt et abonnement mod deres vilje.  – RESTEN av artikkelen finner du her

KONKLUSJONEN er at du tror du gjør et engangsskjøp: Du “avlures” ditt kredittkort, som blir lagret hos selger, og plutselig sitter du med et abonnement som selger trekker fra ditt kort inntil du oppdager lureriet. Da er det ofte for sent!

Men visste du at dette skjer i storskala i Norge? Pass deg for A-magasinet, Schibsted og Dagladet – til eksempel. Og det er flere………..

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn