COLOSSEUM MANN

ÅPNING AV NORGES FØRSTE PRIVATE KREFTSYKEHUS

colosseum mann full LOGO 341x85 1.mars 2018 var åpningen av Norges første private sykehus på Majorstuen i Oslo, med hovedvekt på å operere kreft.  Sykehuset og sykehusklinikken ble offisielt åpnet av Høyres helsepolitiske talsmann Sveinung Stensland.

 

Livsverk nr. 2 gjennomført:

colusseum-mann_GARD portrett 170x170For godt 30 år siden 1986 etablerte Gard Lauvsnes den første Colosseumklinikken. I dag er det en storkjede av 60 tannklinikker i Skandinavia og 200 i resten av europa.(Sveits,England,Italia og Finland)

Focus var der da Prostataklinikken på Majorstua ble åpnet (Referat i Focus Høst 2014), og 1.mars 2018 ble del 2; Norges første private sykehus med hovedvekt på å operere kreft, i  første omgang prostata.  Sykehuset ble offisielt åpnet av Høyres helsepolitiske talsmann Sveinung Stensland. Da var vel Gard i havn?

 

Gard er en vanlig norsk mann som aldri går til lege. Han fikk selv prostatakreft, og veien til egen friskmelding ble kilde og inspirasjon til engasjement og driv for å etablere helsetilbud til mannen og hans manne-sykdommer. På åpningen fortalte Gard åpent om sin situasjon: En uttholdende fastlege som fikk han inn etter 10 år, konstaterte høyere PSA enn normalt — og dermed var han igang. Parallelt med sine tanker om impotens og bleier, undersøkte han muligheter til operasjon. I Norge var budskapet “slapp av du er ikke 30 år  lenger”…og “etter 3-4 måneder blir det operasjon”. Det er for lang tid å vente, tenkte Gard: Han Googlet at 80% av dem som overlever ble impotente og måtte bruke bleier. Ingen lystig tanke for Gard som satte himmel og jord i bevegelse. Håndteringen rundt en pasient langveisfra var stusselig, og det styrte tankene til at dette måtte kunne gjøres i Norge.

I Tyskland ble han presentert for ANNAcTRUS, en ny teknologi for tidligere og sikrere kunne diagnostisere prostatakreft. Han kjøpe seg inn, og dermed var Gard i gang med Prostataklinikken.

 

Mannen i sentrum boks

 

Tanken om eget sykehus for prostatakreft kom raskt, og forskning ble igangsatt. Gard tenkte at dette måtte kunne gå kjapt – alt materiellet var der jo!  Og etter laange 3,5 år kom rapportene som beviser at tidlig diagnose med ANNA kombinert med hurtig operasjon gir rundt 97% overlevelse. Veien til å få godkjent sykehuset var heller ikke asfaltert: Avslag ved første søknad, men godkjennelse i neste runde. Vanvittig mye innsats, og åpning 1.mars 2018 av Norges første private operasjonssykehus for kreft var et faktum. I tillegg har sykehuset skaffet seg DaVinci-robot, en robot som utfører opersjoner med større sikkerhet enn mennesker. Men til å bruke en slik robot fikk Gard tak i 2 av de beste robotkirurger i Europa, de norske legene Bjørn og Nikolai.

Gard får nå muligheter til å oppnå sin visjon “Ingen skal behøve å dø av prostatakreft hvis vi klarer å følge opp” gjennom at drømmen om sykehusklinikken Colosseum Mann er blitt til virkelighet:

“Vet dere at 1000 norske menn dør hvert år av prostatakreft? Det er dobbel så mange som det dør av brystkreft. Årsaken er for en stor del at prostatakreften ikke oppdages tidlig nok, og det ikke opereres raskt nok. Vi skal gjøre noe med tilbudet til 400 pasienter slik at de slipper å reise ut i verden: De skal være her og få service og oppfølging på linje med tilbudet i utlandet. Vi skal også være her og vi er et velkomment, komplementært og privat supplement til det norske helsevesen.”

En kortpustet, entusiastisk Gard, med smittsom begeistring, kan senke skuldrene en (kort) tid.
Gratulerer med dagen

 

hjemmesiden til Colosseum Mann finner du svært god informasjon om det du bør vite.
Som mann eller som ektefelle til mann.

 

colosseum mann logo tegn 150x150Colosseum Mann består nå av et urologisk sykehus og en uOslo, og en urologisk klinikk i Sarpsborg.rologisk klinikk på Majorstuen i 

På klinikkene utføres undersøkelser og behandlinger innen mannlig fertilitet, vitalitet, seksualitet og helse. Klinikkene har et eget laboratorium og benytter ANNAcTRUS, en moderne teknologi for diagnostisering av prostatakreft. 

Romslig sengepost 500x375Romslige sengeposter

Colosseum Manns urologiske sykehus er et nybygd, moderne sykehus. På sykehuset behandles og opereres prostatakreft av erfarne kirurger, støttet av klinikkenes team av urologer, androlog, spesialist i allmennmedisin og sykepleiere. Sykehuset er det første private sykehuset som opererer med robotkirurgi; en robotassistert kikkhullsteknikk for operasjon. Teknikken sørger for forbedret kirurgisk presisjon, og er minimalt invasiv. Som regel kan pasienten skrives ut fra sykehuset dagen etter operasjonen, og spise, drikke og gå samme kveld.

Roboten 600x414Roboten du blir glad i …

 

Og hva sier Colosseum Mann om seg selv?

Vi ønsker å tilby en medisinsk etisk riktig undersøkelse og behandling til alle våre pasienter. Det er vår plikt å respektere pasientens interesse og ivareta integritet, rettferdighet og respekt for selvbestemmelse. Og, naturligvis ikke skade i den behandlingen vi utfører ved våre klinikker og sykehus.

Team Colosseum Mann_800x438

TEAM COLOSSEUM

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn