AMALGAM-UTSKILLER

spesialavfall-tegnFlere har spurt Focus, og noen poster på “Oss Tannleger Imellom” – om det er riktig at det skal være så kostbart å levere spesialavfall til oppsamlingsfirmaer eller returstasjoner. Da jeg drev praksis, lagret jeg eksempelvis utbrukte amalgamavskillere etc. i metallbeholdere, og leverte en gang pr. 3 år eller noe slikt. Etter Påske skal jeg ta tak igjen og komme med både lovlige og praktiske løsninger, for det er store beløp å spare ved planlegging, tror nå jeg.

Amalgamutskillere er vel den største utfordringen, men det er vel ganske myen annet som ikke burde gå i utslagsvasken eller toilett? Det er mye snakk om plast ihavet, alvorlig nok. Og vi får en del uherdet kompositt i kapsler eller på røreblokker som ikke burde gå i vanlig avfall?

Gjør gjerne oss selv en tjeneste; gi meg tilbakemeldinger, råd og vink, på kaare@focusmedia.no

I denne forbindelse kan det også være smart å se over hvilke typer amalgamutskillere som tilbys oss. Jeg mener at det MÅ være installasjoner som gjør tannhelsepersonellet i stand til å skifte beholderen, pakke inn og oppbevare uten å måtte betale en serviceteknikker. Har du et vanskelig system, gi meg info!!

Med hyggelig

 

Vi har spurt våre leverandører, og her er en oversikt over hva som finnes på markedet av amalgamseparatorer:

Dentalspar


 

UTEN noen form for anbefaling (det kommer senere!) legger jeg ut noen informasjoner fra norskgjenvinning.no. Grei Påskelektyre:-)

spesialavfall EGENGrønt Ansvar®

Rapportering

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn