Tannregulering kan bli dyrere

20180329 / 20363

Helsedirektoratet har nylig oversendt et forslag til HOD om nye prioriteringer ved finansiering av kjeveortopedisk behandling.

Endringene er

  • Økt støtte ved stor plassmangel i fronten
  • Kutt i støtte til dem med minst behov for tannregulering.

– Ganske mange av disse bittavviksfeilene er ganske banale, og trenger ikke behandling, sier Per Lüdemann, seniorrådgiver i Helsedirektoratet, til NRK Telemark.  – Det vi har kuttet i, er de korteste og rimeligste behandlingene.

 

 

Bransjeforeningen liker dårlig at støtten til en hel gruppe pasienter med varierende behov for tannregulering, kan forsvinne.

– Det er en utvikling som vi frykter, og som vil falle dårlig ut for en stor del barn og unge som vi mener bør få tilgang til kjeveortopedisk behandling til en fornuftig pris, sier leder av Norsk kjeveortopedisk forening, Jon Egil Tønnevold Fiane.

Folketrygden gir i dag fra 40 til 100 prosent refusjon av offentlig takst, avhengig av behandlingsbehov. Hvor mange foreldre som må få hjelp av det offentlige med regningene fra reguleringstannlegen, har ikke Nav tall på. Før økonomisk tilskudd blir gitt, blir det også foretatt en konkret vurdering av hjelpebehov og stønadsbeløp.

Les resten her:

20180328 NRKartikkel linkbanner

Utdrag fra NRK Nyheter 28.3.2018 av Journalist Gry Eirin Skjelbred

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn