Sjokkert over hva facebook og Google vet om deg?

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/mar/28/all-the-data-facebook-google-has-on-you-privacy?utm_source=pocket&utm_medium=email&utm_campaign=pockethits

Høstingen av våre personlige detaljer går langt utover det mange av oss kunne forestille seg. Så jeg braced meg selv og kikket

En del av dataene som Facebook holder på forfatteren: 'Denne informasjonen har millioner av falske bruksområder.'
 En del av dataene som Facebook holder på forfatteren: ‘Denne informasjonen har millioner av falske bruksområder.’ Foto: Dylan Curran

VILdu fortelle deg selv? Jeg skal vise hvor mye av informasjonen din som Facebook og Google lagrer om deg uten at du selv innser det.

Google vet hvor du har vært

Google lagrer posisjonen din (hvis du har plasseringssporing slått på) hver gang du slår på telefonen. Du kan se en tidslinje av hvor du har vært fra den aller første dagen du begynte å bruke Google på telefonen din.

Klikk på denne linken for å se dine egne data: google.com/maps/timeline?…

Her er hvert sted jeg har vært i de siste 12 månedene i Irland. Du kan se tiden på dagen som jeg var på stedet, og hvor lenge tok det meg til å komme til den plasseringen fra min forrige.

Et Google-kart over hvert sted jeg har vært i Irland i år.
Pinterest
 ‘Et Google-kart over hvert sted jeg har vært i Irland i år.’ Foto: Dylan Curran

Google vet alt du noensinne har søkt – og slettet

Google lagrer søkeloggen på alle enhetene dine. Det kan bety at selv om du sletter søkeloggen og telefonhistorikken på en enhet, kan den fortsatt ha data lagret fra andre enheter .

Klikk på denne linken for å se dine egne data: myactivity.google.com/myactivity

Google har en annonseprofil av deg

Google lager en annonseprofil basert på informasjonen din, inkludert din plassering, kjønn, alder, hobbyer, karriere, interesser, forholdsstatus, mulig vekt (trenger å miste 10lb på en dag?) Og inntekt.

Klikk på denne linken for å se dine egne data: google.com/settings/ads/

Google kjenner alle appene du bruker

Google lagrer informasjon om alle apper og utvidelser du bruker. De vet hvor ofte du bruker dem, hvor du bruker dem, og hvem du bruker dem til å kommunisere med. Det betyr at de vet hvem du snakker med på Facebook, hvilke land snakker du med, når du går i dvale.

Klikk på denne linken for å se dine egne data: security.google.com/settings/secur…

Google har all din YouTube-historie

Google lagrer all YouTube-historien din, så de vet sikkert om du snart skal være forelder, hvis du er konservativ, hvis du er progressiv, hvis du er jødisk, kristen eller muslim, hvis du føler deg deprimert eller selvmord, hvis du er anoreksisk …

Klikk på denne linken for å se dine egne data: youtube.com/feed/history/s…

Dataene Google har på deg, kan fylle millioner av Word-dokumenter

Google tilbyr et alternativ for å laste ned alle dataene de lagrer om deg. Jeg har bedt om å laste den ned, og filen er 5,5 GB stor , som er omtrent 3m Word-dokumenter.

Denne linken inneholder bokmerker, e-postadresser, kontakter, Google Drive-filer, all informasjon ovenfor, YouTube-videoene dine, bildene du har tatt på telefonen din, bedriftene du har kjøpt fra, produktene du har kjøpt gjennom Google …

De har også data fra kalenderen din, Google Hangout-økter, posisjonloggen din, musikken du lytter til, Google-bøkene du har kjøpt, Google-gruppene du er med, nettstedene du har opprettet, telefonene du ‘ har du eid, sidene du har delt, hvor mange trinn du går på en dag …

Klikk på denne linken for å se dine egne data: google.com/takeout

 

Facebook har reams og reams av data på deg også

Facebook tilbyr et lignende alternativ for å laste ned all informasjon. Mine var omtrent 600MB, som er omtrent 400.000 Word-dokumenter.

Dette inkluderer alle meldinger du noen gang har sendt eller blitt sendt, hver fil du noen gang har sendt eller blitt sendt, alle kontaktene i telefonen din, og alle lydmeldingene du noensinne har sendt eller blitt sendt.

Klikk her for å se dataene dine: https://www.facebook.com/help/131112897028467

Et øyeblikksbilde av dataene Facebook har lagret på meg.
Pinterest
 ‘Et øyeblikksbilde av dataene Facebook har lagret på meg.’ Foto: Dylan Curran

Facebook lagrer alt fra klistremerkene dine til påloggingsstedet ditt

Facebook lagrer også hva det synes du kan være interessert i basert på de tingene du har likt og hva du og dine venner snakker om (jeg synes tilsynelatende temaet “jente”).

Noe unødvendig lagrer de også alle klistremerkene du noen gang har sendt på Facebook (jeg aner ikke hvorfor de gjør dette. Det er bare en vits på dette stadiet).

De lagrer også hver gang du logger deg på Facebook, hvor du logget inn, fra hvilken tid og fra hvilken enhet.

Og de lagrer alle programmene du noensinne har koblet til Facebook-kontoen din, så de kan gjette at jeg er interessert i politikk og web og grafisk design, at jeg var singel mellom X og Y periode med installasjonen av Tinder, og jeg fikk en HTC-telefon i november.

(Sidenotat, hvis du har installert Windows 10, er dette et bilde av barepersonvernsalternativene med 16 forskjellige undermenyer, som har alle alternativene aktivert som standard når du installerer Windows 10)

Personvernalternativer i Facebook.
Pinterest
 Personvernalternativer i Windows 10. Foto: Dylan Curran

De kan få tilgang til webkameraet og mikrofonen

Dataene de samler inkluderer sporing hvor du er, hvilke programmer du har installert, når du bruker dem, hva du bruker dem til, tilgang til webkameraet og mikrofonen når som helst, kontaktene dine, e-postene, kalenderen din, anropshistorikken din, meldingene du sender og mottar, filene du laster ned, spillene du spiller, dine bilder og videoer, musikken din, søkeloggen din, nettleserloggen, selv hvilke radiostasjoner du hører på.

 

Her er noen av de forskjellige måtene Google får dataene dine på

Jeg har Google Takeout-dokumentet med all informasjon, og dette er en sammenfatning av alle de forskjellige måtene de får informasjonen din om.

Mitt Google Takeout-dokument.
Pinterest
 «Mitt Google Takeout-dokument». Foto: Dylan Curran

Her er søkeloggsdokumentet, som har 90 000 forskjellige oppføringer, selv viser bildene jeg lastet ned og nettstedene jeg åpnet (jeg viste Pirate Bay-delen for å vise hvor mye skade denne informasjonen kan gjøre).

data
Pinterest
 ‘Dokumentet mitt i søkehistorikken har 90 000 forskjellige oppføringer.’ Foto: Dylan Curran

Google vet hvilke hendelser du deltok på, og når

Her er Google Kalender nedbrutt, og viser alle hendelsene jeg noensinne har lagt til, om jeg faktisk deltok i dem, og hvor lenge jeg deltok på dem (denne delen er da jeg dro til et intervju for en markedsføringsjobb, og når jeg ankom ).

data
Pinterest
 ‘Her er min Google-kalender som viser et jobbintervju jeg deltok på.’ Foto: Dylan Curran

Og Google har informasjon du har slettet

Dette er min Google Disk, som inkluderer filer jeg eksplisitt har slettet, inkludert min resume, mitt månedlige budsjett og all koden, filene og nettstedene jeg noensinne har gjort, og til og med min Private PGP-nøkkel, som jeg slettet, som jeg bruker til å kryptere e-poster.

data
Pinterest

Google kan kjenne treningsrutinen din

Dette er min Google Fit, som viser alle trinnene jeg noensinne har tatt, når jeg gikk hvor som helst, og alle ganger jeg har spilt inn noen meditasjon / yoga / treningsøkter jeg har gjort (jeg slettet denne informasjonen og tilbakekalt Google Fit’s tillatelser).

data
Pinterest

Og de har mangeårige bilder

Dette er alle bildene som er tatt med telefonen min, oppdelt etter år, og inneholder metadata når og hvor jeg tok bildene

data
Pinterest

Google har hver e-post du noen gang har sendt

Hver e-post jeg noen gang har sendt, er sendt til meg, inkludert de jeg slettet eller ble kategorisert som spam.

data
Pinterest

Og det er mer

Jeg skal bare gjøre en kort oppsummering av hva som er i tusenvis av filer jeg mottok under min Google-aktivitet.

Først har hver Google-annonse jeg noensinne har sett eller klikket på, hver app jeg noensinne har lansert eller brukt, og når jeg gjorde det, hvert nettsted jeg noensinne har besøkt, og når jeg gjorde det, og hver app jeg har noensinne installert eller søkt etter.

data
Pinterest
 ‘De har hvert eneste Google-søk jeg har laget siden 2009.’

De har også hvert bilde jeg noensinne har søkt etter og lagret, hvert sted jeg noensinne har søkt etter eller klikket på, hver nyhetsartikkel jeg noensinne har søkt etter eller lest, og hvert eneste Google-søk jeg har laget siden 2009. Og så til slutt, hver YouTube-video jeg noensinne har søkt etter eller sett, siden 2008.

Denne informasjonen har millioner av falske bruksområder. Du sier at du ikke er en terrorist. Så hvor kom du, var Googling Isis? Arbeide hos Google, og du er mistenksom på din kone? Perfekt, bare sett opp hennes plassering og søkelogo de siste 10 årene. Behandle for å få tilgang til en persons Google-konto? Perfekt, du har en kronologisk dagbok av alt den personen har gjort de siste 10 årene.

Dette er en av de galeste tingene om den moderne tidsalderen. Vi ville aldri la regjeringen eller et selskap sette kameraer / mikrofoner i våre hjem eller sted sporere på oss. Men vi gikk bare videre og gjorde det selv fordi – i helvete med det! – Jeg vil se søte hundevideoer.

 En bildetekst ble korrigert 28. mars 2018 for å erstatte “personvernalternativer i Facebook” med “personvernalternativer i Windows 10”.

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn