Boken alle barn (og voksne) må få til Jul

stamceller bokomslag 318x450Tannlege, oralkirurg og stamcelleforsker Cecilie Gjerde er blitt superhelt i denne flotte faktabok beregnet for barn. Må også leses av voksne slik at de kan matche barnets kunnskap om et viktig emne.
LØP OG KJØP: Beste prisen er på “ARK – Klikk og hent

 

Cecilie Gjerde gikk til topps i finalen i Forsker grand prix i Trondheim lørdag 26. september 2015.  Cecilie tar doktorgrad ved Institutt for klinisk odontologi ved UiB, og forsker på hvordan man kan lage nytt kjevebein ved hjelp av kroppens egne stamceller.
Cecilie er den første odontologen som har vunnet i denne forskerkonkurransen.
Link til UiB

En av anmelderne skriver:
Faktabok om viktig tema i tegneseriestil. Når Øystein Runde tegner og forteller om stamceller, blir fagstoffet lett tilgjengelig, lekende og humoristisk. Slik kan barn og unge (og voksne!) få kunnskap om et tema som mange ikke kjenner særlig mye til, men som vil bli veldig viktig i framtiden. Fagkonsulent Cecilie Gjerde har oppnådd forbløffende resultater i sin forskning på stamceller. Hun får oss til å forstå hva stamceller er og gir oss innblikk i forsøk som foregår og på resultater, og hva vi kan vente oss framover. Vi får høre om kinesiske forskere som lagde en ny mus av hud fra kinnet til en annen mus og en slagrammet åttiåring som klarte å gå igjen etter å ha fått sprøytet stamceller rett i hjernen. Nå jobber forskere med forsøk på hjernedøde pasienter.

En annen og mer omfattende anmeldelse finner du på denne linken

 

20181212 NRK Norge naa vignett12. desember 2018 sendte NRK “Norge nå”;  Korleis er morgondagen i helsevesenet? Kanskje har norske forskarar ein sentral plass i den. Norge nå sender frå Universitetet i Bergen der dei er klare til å introdusere både hjerneskanning og 3D-printing av levande bein til verda. Sesong 2 (65:78)

 

Trykk på bildet så finner du klippet

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn