Boneprox sjekker Osteoporose faresone

Benskjørhet (Osteoporose) er #2 med flest liggedøgn på norske sykehus, nest etter slag. 20% av dem som får brudd i hoften, dør i løpet av det første året.  Det estimeres at halvparten av alle kvinner og 25 prosent av alle menn blir benskjøre.

2.jan.2019
Mange er på forhånd “dømt” til at et fall gir brudd, og det hadde kanskje vært en velsignelse for mange å vite om de er i en spesiell faresone med en diagnose “osteoporose”? Da kan man kjøpe brodder litt raskere, samt at vi elsker tannlegen som fortalte oss det.

Om sykdommen oppdages tidlig kan den forebygges. Osteoporose trenger ikke finnes.

Boneprox har samarbeidet med tannleger hele tiden for å få denne tjenesten tilpasset dem. Veldig mange pasienter går fast til tannlegen hvert år. Da kan man oppdage benskjørhet tidlig og starte behandlingen før det blir et brudd: Jo flere tannleger som tilbyr bentetthetsanalyse, desto tidligere kommer pasientene til behandling. 

Det er forsket mye på ben og benkvalitet i kjever opp gjennom årene, og tannleger har generelt høy kompetanse i å vurdere beinstruktur på røntgenbilder, både intraorale og panoramabilder.

Boneprox tannrtg 72dpi 150x112Ved bruk av intelligent teknologi finner man det punktet på kjevebenet hvor målingen skal utføres. Benstrukturen i kroppen vår ser ut som en Stratos-sjokolade. Det som måles, er luften i benet. Mye luft er et dårlig tegn. Da er du benskjør. Tannlegen får en benskjørhetsanalyse som blir sendt videre til en radiolog som igjen sender svaret tilbake.

 


Benskjørhet er ingen farlig sykdom hvis det oppdages i tide. Det er en naturlig del av aldringsprosessen. I tillegg til medikamentell behandling, er endring av livsstil og tilskudd av kalsium og D-vitamin helt vanlige råd.

Så for en gangs skyld; et enkelt, ukomplisert verktøy uten andre forpliktelser for tannlegen enn å kjøpe en USB nøkkel til 3-400 kroner: Så er du igang med å få tennenene nærmere kroppen: Du trenger et tannrøntgen, et verktøy som er på nett, ingen installasjon, GDPR-kompatibelt og så enkelt at selv gamlefar kan.


Informasjon om Benskjørhet / Osteoporose

I en stor europeisk studie, «Osteodent», ble korrelasjonen mellom benstruktur i kjeven og BMD-verdien i hoften og korsryggen tydelig demonstrert. Studien beviser at tannleger enkelt og effektivt har muligheten til å forutse og oppdage beinskjørhet hos sine pasienter.

Boneprox har i samarbeid med fakultet for odontologi ved Malmö Universitetet, utviklet et program og en metode som gjør det mulig å forutsi om pasienter er i faresonen for å få beinskjørhet. Basert på studiens data er det nå utviklet en teknologi hvor tannleger på et digitalt røntgenbilde av premolarområdet i underkjeven automatisk kan evaluere trabekulær struktur i en ROI (Region of Interest).

Sammen med spørsmål om tidligere fragilitetsbrudd, arvelighet og mulig medisinering, kan pasienter med dette grunnlaget få beskjed om de er i fare for brudd forårsaket av osteoporose.

BRUKERVEILEDING FOR TANNLEGEN:

Tannlegene bruker en skybasert portal, og programvaren er gratis. Kundene betaler 3-400 kroner ekstra for en benskjørhetsanalyse som bruker de røntgenbildene som tannlegen allerede har tatt.

Det første du gjør hvis du har fattet interesse for denne diagnosemuligheten, er å bestille inn en USB-nøkkel: Det er en liten dings som passer inn i USB-porten på datamaskinen din, og dette er adgangsnøkkelen til Boneprox-portalen. Du satser altså kun kr. 300,- for å få tilgang til en diagnoseverden du tidligere ikke har hatt. Forhåpentlig kan du VIPPSE de 300 kronene med en gang, og oppgi postadresse: USB-nøkkelen ankommer i løpet av et par dager.

I forsendelse eller epost får du oppgitt brukernavnet ditt, og deretter ringer du oppgitt telefonnummer til Boneprox: Sammen med den som svarer, legger dere inn ditt passord. Du  får sikkert noen gode råd, men resten er såre enkelt:

Du setter USB-nøkkelen inn i USB-porten, og går til portaladressen <- her Brukernavn og passord har du allerede, og du kommer til et skjermbilde der du ser “Token” øverst til høyre: Det betyr din USB-nøkkel. Trykk det grønne feltet, og USB-nøkkelen din genererer nå en unik sikkerhetskode. Og du kommer til selve analysefeltet, der du kan øve deg litt. Du legger inn pasientdataene skjermen ber om, og sbvarer på 3 enkle spørsmål. Etterpå kan du trykke på Eksempelbilde som forteller deg hvordan et optimalt bilde ser ut; bildet skal tas fra området rundt premolarene i underkjeven. Du kan trene og få forklaring på eksempelbildet. Det er området mellom premolarene vi synes er best:

Boneprox Bilde fra programmet

Titt litt rundt, trykk på alle knapper du ser :-), f.eks. Spørsmålstegnet: Du finner informasjon mange steder. Og du finner en rapport du kan fylle ut.

NÅ kan du åpne en liten video – https://vimeo.com/297033366/20a0d320ec , og se om du får med deg det vesentligste. Og OBS, dette er en fin, interessant og spennende jobb for tannlegesekretæren eller tannpleieren. Takknemlig er den også.

Verre er det ikke, og du kan begynne pasientdiagnosen med én gang: Du legger, eller har i forkant lagt pasientens røntgenbilde på et dataområde/i en mappe du husker, og kan importere bildet derfra.

Nå har du faktisk gjort en liten jobb for 3-400 kroner. Og dette setter pasienten pris på!

Videre: Det er mange muligheter til avansert kunnskap i programmet, og du får muligheten til å kontakte spesialister på mange nivå.

Dette er et “must have” på tannklinikken.

Kontakt Boneprox:
Theodor.Remman@boneprox.no
Tel. +47 48052758
Mail. info@boneprox.no
Gaustadalleén 21, 0349 Oslo
Alternativt peder.remman@boneprox.se 0046702805599

 


pingvin gaa som enHvordan skal man forresten klare seg på glattisen?

GÅ SOM EN PINGVIN.

Kurs/Video er her <- 

Og skriftlig tips ligger her <- 

Gratis forslag til annonse:

glattis osteoporosereklame kaare

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn