Bakteriedrepende midler til sugeanlegg

Vi tenker å skrive om amalgamavskillere/filtere i Focus, og er generelt interessert i å finne produkter fra tørr- og våtsug.

Spesielt er vi interessert i Biocider/kjemikalier som er på markedet og som er beregnet til å drepe uønskede bakterier i sugeanleggene.

Bortsett fra å gi oss navn og informasjon om produktene, håper vi at dere kan vise frem kunnskap om bruk som ikke alle er inneforstått med:-)

 

KilderBiocider og andre kjemikalier skal deklareres

Lovdata:  Forskrift om biocider (Biocidforskriften)

 

Kommentér gjerne denne faktaboksen ut fra bruk i sugeanlegg / på tannklinikken;

Biocider – hva er det?
Biocider – også kalt hverdagsgift – er midler til å skremme, tiltrekke seg eller drepe spesielle organismer. De er for eksempel tilgjengelig mot skadedyr som insekter og snegler, trebeskyttelse, algedreper til tak og kjeramiske fliser, loppemidler, møllmidler, rotte-og musegift, myggebalsam og i hygiene produkter som håndsprit og desinfeksjonkluter. Møbler, rengøringskluter, løpesko og treningstøy kan også inneholde biocider. Det er ofte tale om produkter som markedsføres som “anti-bakteriell” eller “bakterie-hemmende”. Biocider kan ha sunnhetsmessige egenskaper, slik som å være allergifremkallende eller hudirriterende, og være giftig for plante- og dyreliv.

Det er derfor en god idé å alltid vurdere om man kan løse et gitt problem på andre måter enn ved å bruke biocider. Hvis man anser det for helt nødvendig å bruke biocider, er det her noen generelle tips på bruk av biocider:

– les etiketten før bruk – og følg instruksjonene! Husk: produktet er kun godkjent for bruk og i mengder som står på etiketten og som anbefales av produsenten.
– hold alltid biocidmidler ute av rekkevidde for barn.
– vask hendene etter bruk eller bruk engangshandsker – og hvis brukt innendørs, pass på at du har en god utlufting.
– vær klar over hvordan man kvitter seg med emballasjen – ikke alt kan kastes i søpla, og det står på etiketten. Hvis du har rester igjen av et middel, må du under ingen omstendigheter helle det i en annen flaske / container.
– det er ulovlig å bruke kjemikalier som ikke er godkjent for å bekjempe levende organismer. Det er for eksempel ikke tillatt å bruke kjemiske produkter som ikke er godkjent som biocider for å fjerne alger på fliser.

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn