Folkvangs webinar i Klinikkøkonomi nivå 1

unni bryn bilde 250x322Tannlege Unni Engebretsen Bryn er medlem i Folkvang-nettverket,
og har gitt oss et referat fra webinarkurs i klinikkøkonomi som
Folkvang Økonomi gjennomførte 9 april 2019.

Må innledningsvis si at jeg har drevet privat praksis i 25 år og et tilbud som dette er svært kjærkomment. Synes det har vært et savn i vår bransje hvor man i tillegg til å tjene pasientens beste også bør ha god kjennskap til økonomi og administrasjon. Det er også vesentlig mer kostnadskrevende å drive en oppdatert klinikk i dag enn for bare noen år tilbake.

Daglig leder og siviløkonom Henrik Forsstrøm var kursleder.

 

Kurset omfattet grunnleggende klinikkøkonomi med:

  • tannlegeregnskap og balanse
  • hvordan drifte fornuftig og lønnsomt
  • hvordan måle klinikkens økonomi
  • hva er «best practice», og hva kan jeg gjøre?

 

Forsstrøm tok oss webkursdeltakere gjennom grunnleggende regnskapsføring i tannlegepraksis på en oversiktlig måte- før han belyste flere praksis-relaterte temaer, og hvordan disse bør håndteres. Temaene var «spot on» for oss praksiseiere, og gav oss flere viktige verktøy for å kunne drive en bedre tannlegevirksomhet.

Folkvang Økonomi viste gjennom kurset sin innsikt i bransjen, og ligger «tett på» det som skjer både i byene og distriktene. Blant annet var NDMI (Norsk Dentalmarked Indeks) et spennende nytt tilskudd for bransjen. Vi tannleger blir oftest målt i hvor gode vi er som klinikere, men temaer som administrasjon og økonomi er ofte mindre omtalt, men har en stor rolle i et foretak. Gjennom innsikt og forståelse, og gode samarbeidspartnere- skapes det forutsetninger for å kunne utvikle seg til å bli en enda bedre tannlege på flere plan.

I kurset fikk vi også presentert hva «de beste» i praksisøkonomi i bransjen gjør, og hvordan de oppnår slike resultater. Stikkordene her er å kunne ha et forhold til sine egne tall, bruke nøkkeltall riktig og riktig ressursbruk. Det ble også presisert at; «Det er ingen konflikt mellom pasienthensyn og sunn bedriftsøkonomi», noe som blir viktigere og viktigere med dagens konkurransesituasjon.

 

Dette kurset er lett tilgjengelig. Webinar som kursform er strålende og en virkelig lav-terskel for å holde seg oppdatert, lære noe nytt, og samtidig kunne ha vanlige klinikkdager, uten å måtte ta fri. Ser frem til webinar 2 allerede.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn