Helsedirektoratets kostråd

5.mai 2019 får vi denne som en nyhetsmelding fra Helsedirektoratet. Det viser seg at kostrådene er datert 14.10.2015; skal vi le eller gråte?  Likevel er det greit å være forberedt når pasientene spør…

Kostrådsbrosjyren er på 28 sider: Hvem orker lese?

PLAKATEN er OK med hensyn til tekst; dersom man tror at 12 punkter gjør susen:

 

HELSEDIREKTORATETS KOSTRÅD (fra plakaten)

1. Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og. sk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.
2. Ha en god balanse mellom hvor mye energi du får i deg gjennom mat og drikke, og.hvor mye du forbruker gjennom aktivitet.
3. Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag.
4. Spis grove kornprodukter hver.dag.
5. Spis sk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også gjerne sk som pålegg.
6. Velg magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Begrens mengden bearbeidet kjøtt og.rødt kjøtt.
7. La magre meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet.
8. Velg matoljer, ytende margarin og.myk margarin, fremfor hard margarin og smør.
9. Velg matvarer med lite salt, og begrens bruken av salt i matlagning og på maten.
10. Unngå mat og drikke med mye sukker til hverdags.
11. Velg vann som tørstedrikk.
12. Vær fysisk aktiv i minst 30. minutter hver dag.

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn