ORIS på salg?

ORIS pyntet brud_106x150

 

Kjedenes eierskap skifter lett, og det samme kan skje med tannlegenes arbeidsvilkår og kvaliteten på pasientbehandling.  ORIS DENTAL HOLDING AS ble etablert 12.4.2016, og ORIS DENTAL AS, ble etablert 05.09.2018. Etter 3 år har man bygget opp et solid og verdifullt firma, slik det beskrives i investeringsinvitasjonen.

 

 

ORIS sin hovedinvestor SERENDIPITY har pyntet brura. Det er jo egentlig greit og rimelig, men la oss få påpeke at kjeder i Danmark faktisk ikke går så bra, og at det er tydelige signaler på at COLOSSEUM heller ikke er noen gullgruve. Derfor er det mulig at tannlegene som har investert i Oris nå vil cashe inn fortjeneste. Eller at hovedinvestor også vil ut.
Generelt kan det virke som om at aksjemarkedet/investeringsmarkedet ser ut til å tro at helse, tannlege og eksempelvis “BIO-firma” er fete og sikre objekter: Ganske enkelt fordi investorer av og til har store hull i kunnskapen sin: Dere husker vel at Stordalen trakk seg ut av Colosseum?

For tannlegene må det være klart at store investorer (og de kommer gjerne fra utlandet) betyr større krav til inntjening; mindre %-provisjon, høyere priser til pasientene mm. Ved salg av klinikken for tidlig mister enkelte tannleger stor fremtidig omsetning. Og så er det noen som angrer, da …

Nedenfor finner du ORIS-innbydelsen. Bak den står SERENDIPITY og “gründertannleger”, tilrettelagt av Visma og etter hva jeg har hørt, DnB:

 

  • Oris utnytter sin posisjon som Norges eneste tannlegegrunnlagte tannhelsetjeneste-tilbyder…
  • Sterk Team – Noen av norges ledende tannleger…
  • Økning i organisk vekst i recallpasienter, interne henvisninger, omsetning og EBITDA-vekst
  • Ekstra tannklinikkoppkjøp gjort på attraktiv måte
  • Oris kjøpte Norges ledende tannlaboratorium Proteket i november 2018 og har signert oppkjøpet av Tannstudio AS i Tønsberg og Bodø Dentallaboratorium AS

 

 

 

Invitasjonstekst

Norway’s Second Largest Dental Service Provider

About Oris Dental
Oris Dental Holding AS was founded in 2016 and is based in Trondheim, Norway. The company is the second largest integrated dental clinic chain in Norway, operating clinics throughout the country. Oris operates in the premium dental segment, providing a futl range of both general dentistry and multi-speciaity services.

Valuation
Fair value of the Funds Oris equity investment is NOK 218 mill which corresponds to a 59% increase in fair value from cost. Oris was valued at NOK 210 mill last quarter. The Fair value of Oris Co-Invest’s equity investment is NOK 83 mill.

 

Investment highlights
Buy and Build – Oris is capitalizing on its position as Norway’s only dentist founded dental service provider for a M&A roll up of the fragmented Norwegian dental market.
Strong Team – Some of Norways leading dentists and management team (ex Visma) make a strong foundation for both M&A and operational improvements
Organic Growth increase in recall patients, intemal referrals and recluce cost for revenue and EBITDA growthStrategic initiatives, Recent Key Events and Outlook

  • Strong focus on M&A and high activity level continues. Additional dental clinic acquisitions made at attractive multiples
  • Oris acquired Norway’s leading dental laboratory Proteket in November 2018 and has signed the acquisition of additional laboratories in 2019
  • Strong organic growth y-o-y continues
Hjelp og forklaringer

Et private equity-firma er et investeringsforvaltningsselskap som gir økonomisk støtte og foretar investeringer i privatkapitalen til oppstart eller operasjonelle selskaper gjennom en rekke løst tilknyttede investeringsstrategier, inkludert leveransehandel, venturekapital og vekstkapital.
equity firm aksjeselskap equity=egenkapital

M&A process : Analysere fusjoner og oppkjøp
En av de største trinnene i M & A-prosessen er å analysere og verdsette oppkjøpsmål. Dette innebærer vanligvis to trinn: verdsettelse av målet på frittstående grunnlag og vurdering av potensielle synergier av avtalen.

M&A roll up: En opprullingsfusjon er når en investor, som et private equity-selskap, kjøper opp selskaper i samme marked og fusjonerer dem sammen. Roll-up fusjoner, også kjent som en “roll up” eller en “rollup”, kombinerer flere små selskaper til en større enhet som er bedre posisjonert til å nyte stordriftsfordeler. Private equity-selskaper bruker roll-up fusjoner for å rasjonalisere konkurransen i overfylte og / eller fragmenterte markeder og kombinere selskaper med komplementære evner til en fullservice-virksomhet, for eksempel kan et oljepriseringsselskap kombineres med et borefirma og en raffinør.

y-o-y: year-over-year; år etter år…

Begrepet EBITDA er vanlig brukt i investeringstunge virksomheter., og står for inntjening før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger.

ORIS DENTAL, etablert 05.09.2018

ORIS DENTAL HOLDING AS etabl. 12.4.2016
Styret
er: Steinar Aasland, Svein Arild Steen-Mevold, Tore Berset, Kent Thomas, Hågenstad Ranum, Eirik Aasland Salvesen, Arnt Einar Andersen, Christopher Segtnan Tangen, Michael Bodd, Egil Bodd

20190606 ORIS og SERENDIPITY investment invitation

 

 

20190627 oyeblikksbilde ORIS HOLDING:

20190627 oyeblikksbilde ORIS HOLDINGpyntet brud_heksebrud_001

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn