SIRKULÆRØKONOMI (CIRCULAR ECONOMY)

Sirkulærøkonomi og handler om å sende materialer i sirkulasjon i stedet for å brenne dem eller kaste dem på en avfallsplass etter bruk. Det kan høres ut som god gammeldags gjenbruk, men er så mye mer enn det. Sirkulærøkonomi handler om å designe produkter og ting, slik at materialene ikke taper verdi men kan brukes igjen og igjen og det handler om nye forretningsmuligheter.

Sirkulærøkonomien er en visjon for samfunnet, som mange kan samles om og jobbe mot, da den kan romme svaret på mange av vårt tids viktigste spørsmål – hva skal vi leve av i fremtiden, og hvordan skaper vi bærekraftig vekst?

Den forbinder næringspolitikk og miljøpolitkkk på en helt ny måte. Både politisk og i den enkelte virksomhet. Med den sirkulære økonomiens inntog er bærekraft ikke lenger noe som blir ivaretatt på de minste og mørkeste kontorene i virksomheter. I stedet har ressurshensyn blitt en integrert del av virksomhetsstrategien.

 

Bakgrunnen er fritt oversatt og klippet fra denne artikkelen i Politiken som vi mener gir en god innføring i sirkulærøkonomiens muligheter:)

Hvis du vil ha mer informasjon om sikrulærøkonomi er Ellen MacArthur Foundation stedet å starte

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn