Skal du betale lisensavgift på Digora programvaren?

 

servicekontrakt selger HR neutral 300x102Digora fosforplatescanner fra produsent Soredex var stjerneproduktet i Dental Sør Røntgen, markedsnavnet til Dental Digital AS. Dental  Digital AS hadde 3 eiere opp til ca 2008: Øyvind Melby (Nå dagl.leder Oslo Dental AS), Knut Strand pensjonist og Jan Thomassen (dagl.leder Dental Sør). Ca 2008 solgte Melby sin part til Kjetil Fossen.  Noe skjedde ca 2013-15, og Dental Digital AS kjøpte ut Jan Thomassen for noen millioner. Da avsluttet Dental Sør sitt vennlige samarbeid.

 

 

 

SÅ KOMMER DET VIKTIGSTE:

  • Dental Digital AS gikk konkurs oktober 2015. 
  • Dental Digital AS hadde en usedvanlig god og eksklusiv avtale med Soredex, produsent av Digora. Avtalen forsvant med konkursen.

Det betyr også at eventuell lisens og vedlikehold forsvant. Det er også et faktum at alle Digorakundene hadde en Demo-lisens (!) som de kjørte på (På Oscarsborr hadde vi 2 slike lisenser, og ingen lisens- eller vedlikeholdsavgifter): Helt i orden så lenge Dental Digital AS bestemte; men altså ingen avtalte årlige utgifter.

Eier og adm.dir. Kjetil Fossen solgte ut mest mulig før selve konkursen, til Unident, og Kjetil fikk jobb hos Unident som takk for hjelpen. Etter konkursen mente Unident at kundene måtte forholde seg til dem, og sendte krav om vedlikeholdsavgift/lisensavgift.

Dette må være klart ulovlig: Unident hadde ingen legal representasjon for Digora/Soredex. Dental Sør AS fikk ekslusivitet etter ca 6mnd. Det gir heller ingen rettighet til plutselig å forlange oppdatering/ vedlikeholdsavgift

Alle som har betalt eller betaler lisens på Digora programvare bør samle seg og kreve alle pengene tilbake.

Du kan ha et problem dersom du har underskrevet en ny avtale om avgifter. Men dersom du er fortalt at du bare skal bekrefte en tidligere avtale fordi leverandøren din har overtatt etter konkurs, må du ta kampen opp.  Det at du betaler betyr bare at du er forledet til å tro at det er slik det skal være og har vært- og binder deg ikke.

 

Det er et ettermarked der flere depoter deltar. Det hører til historien at produsenten Soredex ble solgt; eies nå av KaVo som leverer tilnærmelsesvis samme produktet. Internettdomenet www.digora.no eies av Unident.

Digora Plandent utsend -fake 600x800

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn