20200119 Tannbloggen

Vestlandsmøtet

————————-19.  januar 2020————————-

Vestlandsmøtet er et hyggelig og faglig innholdsrikt møte, der man får anledning til å møte utstillere i rolige former og der man får tid til å snakke med kolleger. Fantastisk også at man erkjenner at lunsjen var mangelfull, for deretter å tilby refusjon til dem som ber om det. Det har vi aldri opplevd! 

Utstillingen var oversiktlig og romslig, men følelsen er at det over alt blir færre utstillere og færre tannleger på utstillinger. Det hjelper kanskje ikke å invitere tannpleiere og hjelpepersonell?
Vi besøkte så og si alle utstillingsstandene, men de store nyheter uteblir. Fremdeles irriterer jeg meg over firma som hevder at de “støttet av tannleger” , “brukes av flest” tannleger eller er “1.klasse”; men det får vi komme tilbake til. Opus var også der, og kommentarer om oppgraderingsversjoner regner jeg med at de fleste av dere vil se etter i Facebook-forumet “Oss tannleger imellom”.
Konklusjonen forøvrig er at det er viktig og hyggelig å møte leverandørene ansikt til ansikt, særlig når settingen er så trivelig og raus med både snacks og kaffe hele tiden.

20200119 Tannbloggen bilde Vestland kartDebatten “Utdannes det for mange tannleger?” var tydeligvis noe mange så fram til med spenning. Det summet av forventning før start.
Prof. Jostein Grytten viste SSB sine data, samt det faktum at SSB ser ut til å konkludere med behov for flere tannleger og tannpleiere. Grytten var meget presis i sin motargumentasjon og mente at vi nå ser et mettet marked i store deler av landet. Antall tannleger som utdannes i Norge har holdt seg stabilt de siste årene, omtrent 120 stk pr år, mens de to siste årene har utenlandske tannleger som har fått autorisasjon vært omtrent 200 pr. år.
Som en tankevekker presenterte Universistetslektor Kjetil Reppen kasus som bar tydelig preg av overbehandling.
Etter disse 2 innledningene startet debatten, ledet av en oppegående Siv Fossåskaret som elegant skar gjennom tåkeprat. Meget bra når vi hadde under 2 timer på hele seansen. Debatten ble likevel litt opphetet, og du skal få mer informasjon i en bred omtale i Focus om 3 uker.

Fagprogrammet startet som vanlig med “påmeldingskurs” torsdag. Vi synes det var svært gode tema, og fremhever tannbesparende restaurering med kompositt, og workshop innen kirurgiske teknikker. Fredag og lørdag harutstilling og løpende, åpne foredrag det tydeligvis var stor interesse for: “Alle” forsvant fra utstillingshallen :-).  Selveste Uriasposten; siste foredrag lørdag, ble uttrykkelig gjort til skamme av Komposittkameratene: Fullt hus på temaet “Vi strekker indikasjonene for direkte restaureringer. Hvor går grensen?”  

For ikke å glemme Festaftenen: Konemor og jeg ble plassert på hvert vårt bord, og fikk ulike impulser. Jeg var så heldig å være bordkavalér til en yngre kollega som hadde et hode det gikk fort rundt i og som i tillegg hadde observasjoner og refleksjoner om mye av det som er viktig. Der lærte jeg mye.

Egentlig så mye at jeg trenger litt tid til å fordøye alt. Til neste “Tannbloggen”!
Ha en fin uke! 

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn