Praksiseiere og kontraktører ikke alene med Corona

Regjeringens krisetiltak 13.mars

 

 

Ifølge statsministeren har regjeringen prioritert disse og mange fler, tiltak:

  • Tiltak i helsevesenet for å håndtere den akutte situasjonen.
  • Redusere antall dager med lønnsplikt for arbeidsgivere ved permittering fra 15 til 2 dager og oppheve ventedagene for dagpenger for de som permitteres. Samtidig reduseres kravet om reduksjon i arbeidstiden for å kunne motta dagpenger under permittering fra 50 prosent til 40 prosent.

Det betyr mye for praksiseiere at nå er det forholdsvis lettere å stenge ned klinikken. 2 dagers egenandel kan man bære.

For kontraktører hos Tannhelsekjeder ser vi en klar mulighet til at kontraktøren varsler sin ledelse om permittering 2 dager etter beskjed. OBS at tannleger ansatt i eget selskap må varsle permittering av seg selv, for å få dagpenger.

Tannhelsekjedene har etter vår mening ikke anledning til å pålegge kontraktører arbeidsplikt i denne situasjonen. (Vi har spurt en jurist, men dette kan juristene i NTF sikkert hjelpe til med…)

Oppdatering 13.mars:
Endelig ikke helt alene med Corona? 

Tannhelsetjenesten i Viken
Ordinære oppsatte konsultasjoner utsettes, i første omgang fram til etter påske.

Eller forsøke å fikse noe midt i mellom:

Vestfold og Telemark Fylkeskommune
Tiltak i tannhelsetjenesten for å redusere smittespredning Utviklingen i koronasituasjonen har gjort det nødvendig å innføre viktige tiltak i tannhelsetjenesten for å beskytte utsatte pasientgrupper og medarbeidere mot smitte og sykdom. 13.03.2020

 

 

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn