Tid til overs? 500 gratis universitetskurs!

 

20200330 her er 500 gratiskurs USA

Etterspørselen etter nettkurs er der, men det har så langt vært liten vilje fra universiteter i Norge til å utvikle og drifte det, mener Arne Krokan ved NTNU
Foto: Ellen Johanne Jarli/NTNU.

Artikkel fra Khrono;
Tekst:Espen Løkeland-Stai

 

Lest deg gjennom bokhyllene? Lei av tv? Tømt hodet for ideer? Hva med studier i regi av Harvard eller Yale?

Vi snakker MOOC — Massive Open Online Courses — gratis nettkurs utviklet av universiteter for et massepublikum. Siden det store gjennombruddet kom i 2011, da 160.000 personer i 190 land registrerte seg for å følge et kurs fra Stanford i kunstig intelligens, har MOOC vært i voldsom vekst.

Fra Hamlet til Linux

Blant dem som tilbyr MOOCs finner du noen av de mest prestisjetunge universitetene i USA.

De åtte Ivy League-universitetene — deriblant Harvard, Columbia, Yale og Princeton — har til sammen nær 500 gratis nettkurs liggende ute. Det viser en oversikt satt sammen av Dawal Shah, som driver Class Central, en nettside med anmeldelser og oversikt over MOOCs.

Oversikten viser at du kan få kurs i alt fra maskinlære til amerikansk kapitalisme rett inn i stua. Noen raske eksempler på kurs som står oppført, men som vi ikke kan skryte på oss å ha vært gjennom selv:

Det er ikke plass til å ramse opp 500 kurs her, resten finner du i denne oversikten, der du også kan søke i ulike kategorier.

20200330 IVY league courses

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn