Kollegiale innspill om Corona/Covid-19

Vi vil alle nå det samme målet, men er mange ganger uenige om veien. Og flere er usikre…
Vi representerer en gruppe som med basis i vår utdanning er kvalifiserte for å ha tanker om hvordan vi skal håndtere Corona-viruset og etterleve anbefalinger.
Fra dag én har flere av anbefalingene fra FHI, HDIR og politikerne tidsvis vært i utakt, og i tillegg har vi fått egne veiledninger fra eksempelvis Universitetet i Oslo. Det gir også grobunn for diskusjon.
Vi må ha kollegial respekt for hverandres meninger, og vi må holde oss for gode til å hovere over hvor “god” man selv er i dugnadsånd eller i  faglig setting: Lytt og vær saklig. Av hensyn til interessant nå-verdi og av hensyn til verdi av dokumentasjon når vi er ferdige med Corona-krisen, vil Tannhjulet vil samle noen av disse tanker og artikler. Vi setter pris på om du vil delta, og hører gjerne fra deg.

Tannsmeden

“Covid19, Corona og oppstart av tannlege”
17.april 2020 skrev kollega Egil Lind artikkelen der han tar for seg situasjonen tannhelsepersonell og tannklinikker er i, og kan komme i ved at klinikkene åpnes opp for ordinær tannbehandling. Etter en grundig gjennomgang konkluderer han bl.a. med

  • Tannklinikker kan åpnes gradvis ettersom pasientenes smittestatus blir kjent og kan dokumenteres.
  • Tannklinikkene må utarbeide tilpasset skriftlig smittevernstiltak for hver klinikk.
  • Alle tannhelsepersonell på klinikkene må testes.
  • Tannhelsepersonell i risikogruppen som definert av NHI, 65år og eller med underliggende sykdom må spesielt tas vare på.
  • Bransjeorganisasjonene bør involveres i å utarbeide økonomiske tiltak for kompensasjon av tapt inntekt ved redusert drift resten av året 2020.

 

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn