De falske universitetene

Fra den universitetsbaserte mediakanalen khrono.no:Khrono
Publisert  Oppdatert 

Men hva om diplommøllene også finnes her hjemme, i norske myndigheters egen bakgård?
Khrono avslører et nettverk som deler ut sertifikater og diplomer for æresdoktorgrader i Midtøsten. Diplomene er utstedt av fiktive universiteter, registrert og driftet av to menn bosatt på Østlandet.Diplomene deles blant annet ut under fasjonable arrangmenter på hotell i De forente arabiske emirater.Sentrale personer i nettverket hevder blant annet at diplomene er godkjent av norske myndigheter.De falske universitetene
I dette huset i Lier mellom Oslo og Drammen bor Aihan Jaf.Den 52 år gamle kurdiske innvandreren er lokalpolitiker for Sosialistisk Venstreparti i Lier kommune og har de siste årene hatt en lignet inntekt på litt over 200.000 kroner.Personer som kjenner Jaf, sier at han selv ikke har høyere utdanning.Det har ikke hindret ham, over en periode på flere år, i å omtale seg selv med doktortittel, å reise til flere land i Midtøsten og å arrangere konferanser på hoteller i De forente arabiske emirater.
Jaf har opprettet flere organisasjoner både i Norge og i England. Den mest synlige av dem heter Arab-European Center for Human Rights and International Law. I 2017 opprettet han også det falske universitetet «Oslo International University for Studies and Research».

 

Dette er historien om de falske universitetene;

De falske universitetene_krohno002

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn