Har norske tannleger grunn til å være misfornøyd med NHH?

IKO-11930017Mitt ståsted er et tydelig «ja». Tannleger- i hovedsak de private- må være Norges mest tålmodige yrkesgruppe. For minst 10 år siden ble vi lovet et Helsenett som skulle være omtrent som Kiwis slagord: Trygt, kjapt og billig. Nåja det siste ble vel  ikke sagt direkte… Men det kunne være mye datateknisk å spare sa noen. “Drøm søtt”, sa andre. Entusiastiske tillitsvalgte i NTF skrek «løp og kjøp» Nå! Framtida er her- snart! Tannleger så seg nødt til å henge med på lasset; Helfo forlangte elektronisk innsending via nettopp Helsenettet, som stort sett kun ble brukendes til det. Lenge. Lengre enn langt. Fortsatt er lovnadene svært i det blå. Og hvert år påløper utgiftene. Flere har lenge foreslått andre portaler, spesielt Altinn med argumentasjon om at kan vi levere alt av egne opplysninger burde det være sikkert nok for oppgjør. Men Helfo svarte såvidt vi minnes- at de ikke kunne ta imot data på den plattformen. Men nå endelig har de klart å løse problemet via Tjenesteportalen. Men hvorfor stoppe ved kr 40000 pr mnd? Bør ikke all rapporterting gå via den nye plattformen? Burde man ikke kollektivt kunne vinke farvel til NHH? 

Etter min mening burde tannleger gå samlet til søksmål mot NHH. De har solgt et produkt som nesten bare kunne brukes til Helfo-refusjon, hvis man ser bort fra noen henvisninger og epikriser til og fra spesialister.

 

Her ønsker vi å publisere anonyme eller navngitte innspill i denne saken: 

Krav om erstatning fra NHN for tapte inntekter og utgifter ved nedetid på SMS-tjenester i Opus fra 15.9 kl 14.00 og i ett døgn.
SMS leverandøren peker ut NHN som ansvarlig. NHN tar dette inn over seg, men vegrer å betale rimelig erstatning for økonomisk tap, til tannlegen.

Kollega Lars-Petter Hovland, Daglig leder Tannverket Moss as, har sendt oss dette

Jeg sendte NHN en faktura i forbindelse nedetid av SMS tjenesten vi og alle klinikker som har OPUS og 21century SMS leverandør opplevde i høst. Dette var en varslet oppdatering av IP adresse for SMS tjenesten. Alle klinikker og NHN ble varslet om at SMS leverandøren skulle oppdatere IP-adresse , og vi måtte sørge for å ha utført dette før en bestemt dato og klokkeslett. Da dette tidspunktet inntraff ble det som kjent et døgn med kaos da ingen SMS om timeavtaler og koronabeskjeder ble sendt våre pasienter). Det viste det seg at det var NHN som hadde “glemt” å endre ip adressen hos seg. Jeg sendte NHN en faktura og påstand om brudd på kontraktsvilkårene om nedetid til tross for en varslet, ikke uforutsett, hendelse. Jeg fakturerte for utgifter til ekstern IT-hjelp i forbindelse med feilsøking på klinikken, utgifter til egentid brukt på å feilsøke, kontakte pasienter osv, samt tapt arbeidsfortjeneste da pasienter som ikke hadde fått viktig koronainformasjon møtte til klinikken når de burde holdt seg hjemme, og måtte sendes hjem igjen.

Etter litt frem og tilbake fikk jeg faktisk tilbud om erstatning for deler av forholdet (eksterne IT-utgifter) ,og beskjed om å sende dem en kreditnota på det resterende kravet,som NHN mener de ikke kan holdes ansvarlige for(egentid og tapte inntekter) krangel pågår

 

Så, kjære kollega: Hvorfor gidder vi å bry oss om dette og ikke bare puster dypt, svelger og jobber videre med pasientene?  (Det er jo omtrent ikke  verdt anstrengelsen en gang, å be om erstatning fra NHN. 613,- kr , så lang vel å merke, fra NHN for min del. 

Men det handler om NHN sine svindyre tjenester som de har monopol på.
Tjenester som ikke fungerer som lovet og med arrogant kundeservice og holdning til fakturabetalerne på toppen av det hele.

Jeg håper det er flere som vil melde tilbake at de er berørt av denne nedetiden: Blir det mange nok, blir det også tatt mer alvorlig av både NHN og Tannlegeforeningen.

Med kollegial hilsen

Lars-Petter Hovland, Daglig leder Tannverket Moss as, larspetterhovland@live.no

 

 


Red.kommentar: Vi har tilsvarende sak vedr. OPUS-oppdateringer som medførte store utgifter for tannlegen. Send gjerne innspill om dette.
REF: Tannbloggen 20191127: “Vi finner oss jo i det meste”… og Artikkel Alle MÅ oppdatere Begge fra 2019

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn