20210215 TANNBLOGGEN

Å være oppdatert…fjærpenn126x150

————————- 15.februar 2021  ————————-

Det er spennende, men tar veldig mye tid, å følge med i mediabildet. Jeg refererer etter beste evne det mener er viktig og som kan angå arbeidsdagen vår. Eller som kan gi deg et samtaletema ved lunsjbordet..?

 

elsparkesykkel mann 66x150NRK hadde i september 2020 et oppslag om en el-syklist som kjørte ned en dame i et fotgjengerfelt. Politiet måtte jo se på saken, og fant at en anmeldelse for uaktsom kjøring måtte være grei. Men i februar viste det seg at damen hadde fått alvorlige skader. Da politiet forsto det, så endret de tiltalen til «uaktsom forvoldelse…»; en betydelig skarpere strafferamme. Det synes jeg fortjener en ny oppmerksomhet: Er det slik at gjerningspersoner ikke dømmes etter ugjerningen, men etter skadeomfanget? Eller sagt med kollega Per Skjelbreds ord: «Gjør vi leger en god jobb, er vi samtidig med på å redusere straffen for gjerningsmannen». En tilsvarende sak er nevnt i «Oss tannlege imellom». En debatt om «dagliglivets vold» kan være på sin plass; les artikkelen «Helsepersonells innsats endrer strafferammen i voldssaker»

Enklere forskning i form av artikkel viser at ditt kirurgiske munnbind type II eller IIR blir mer effektiv om du 1) bruker et tøybind over den kirurgiske maske eller 2) knytter båndet rundt ørene istedenfor å bruke elastisiteten i strikken. Er det meg det er noe galt med, eller burde vi spares for dette?

Nei, for mange gjør det til et levebrød av å undertegne artikler som «Forsker». Jeg skal ta dette opp i mars/april, men akkurat nå er det viktig å høre på FHI: De anbefaler at pasienten skal skylle munnen med 1% H2O2 i minst 1 minutt, for deretter spytte ut. Da jeg begynte å lete etter alternativer var det ikke måte på forslag, særlig mange salgsfremstøt der «forskning viser at…». På fakultetet kom man etter vurdering til at man følger FHI: Du kan kjøpe 3% på apoteket og tynne den ut; den er uten stabilisator, eller du kan kjøpe ferdig 1% fra BestDental som har stabilisator og smaker litt bedre. Alternativet er kanskje å gurgle Cognac i ett minutt uten å spytte ut? 😀 Klorhexidin (Corsodyl) dreper IKKE virus. Fin artikkel i Tidende av Skoglund/Vigen.

fyrverkeri 100x132En glad-nyhet er alltid velkommen, og det er at

tannlege Per Christian Prøsch har fått jobben som Fylkestannlege i Oslo!
Vi gratulerer! 

Enda enklere forskning viser at det er mindre sjanse til å bli smittet av Corona på bygda enn i Oslo: Vi har rømt byen, og takken er at vi de siste 2 ukene har hatt gnistrende vær, sol og en gradestokk på 22-25 minusgrader. I dag kom snøen; det laver ned og ser ut til å bli varmere. Fremdeles bikkjekaldt – alt fryser.

2 elghunder

Bortsett fra bikkjene, da: 2 snille elghunder har vi hatt siden Fenni forlot oss.

De er med i kohorten; og ivrige etter å snuse opp saker der andre tier….

 

Følg med på artiklene under her:-)

PS. MENS VI SENDER UT, får vi vite at Straumann Gruop har inngått en av tale med Labrida, der tannlege Caspar Wohlfahrt og Thomas Berthold Grünfeld er hovedaksjonærer. Vi lager artikkel nå.  DET er vel å være oppdatert? 😯

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn