Tør du bruke Nettapotek?

Tannhjulet har registrert at flere kolleger undrer på om det er lurt å bruke Nettapotek  –  vi har hørt om useriøse aktører og ulovlig handel både innenlands og utenlands!

I denne Coronatid lærer vi oss også nye vaner som vi helt sikkert tar med oss videre: Kjøp på nett kan være både praktisk, sikrere og kostnadsbesparende i forhold til fysiske Apotek. Vi har registrert større spenn i varesortimentet hos Nettapotek, også at prisene varierer enormt mellom fysiske apotek; nettopp fordi det er så vanskelig å sammenlikne prisene.

Vi henvendte oss til Legemiddelverket, og fikk et utfyllende svar. Det ER trygt å handle på godkjente Nettapotek i Norge:

 


For alle apotek i Norge, både nettapotek og andre apotek, er det stilt krav til eierskap og drift. Dette innebærer blant annet at alle apotek skal ha en driftsansvarlig farmasøyt (apoteker). Det er Legemiddelverket som godkjenner apotek i Norge og som gir disse tillatelsene, dvs konsesjonene. Se mer info på nettsidene vår: https://legemiddelverket.no/import-og-salg/apotekdrift/apotektillatelser#flytting-av-apotek-(nytt-lokale)

Alle apotek som forhandler legemidler på nett må, i tillegg til å ha konsesjon til å eie og drive apotek, også være registrert som nettapotek hos Legemiddelverket. Alle registrerte nettapotek føres opp på Legemiddelverkets liste over godkjente nettapotek. Formålet med en slik liste er at forbrukere som handler på nett kan forsikre seg om at de handler fra et godkjent apotek, og ikke fra aktører som f.eks er ulovlige eller som selger falske eller ulovlige legemidler. I tillegg skal alle nettsteder som selger legemidler ha en logo som viser at de driver lovlig. Hensikten med logoen er at forbrukerne enkelt skal kunne se om det enkelte nettstedet eller appen har registrert seg hos legemiddelmyndighetene og dermed har lov til å selge legemidler.

Se mer info på våre nettsider:

https://legemiddelverket.no/bivirkninger-og-sikkerhet/rad-til-pasienter/nettapotek

https://legemiddelverket.no/nyheter/felleseuropeisk-logo-pa-norske-nettsteder-som-selger-legemidler

Legemiddelverket er derfor av den oppfatning at det i utgangspunktet er akseptabelt at et nettapotek skriver at de er godkjent av Statens Legemiddelverk, nettopp fordi det skal være tydelig for forbruker at de handler fra en trygg aktør. Det kan også nevnes at vi ved tilsyn av nettapotek blant annet ser på hvordan apoteket markedsfører seg i denne sammenheng. Legemiddelverket følger derfor ikke opp denne henvendelsen videre, og anser med dette saken som avsluttet.

Vennlig hilsen
Astrid Holager Fidjeland
Legemiddelinspektør, inspeksjon av forsyningskjeden
Telefon: 91164774
www.legemiddelverket.no

SLV godkjennelsesmerkeSe etter denne logoen.

Informasjon ved å klikke på den. Der finner du også at det også finnes en godkjennelsesordning for Europeiske Apotek.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn