20220108 TANNBLOGGEN nyttår; så kom Covid

fjærpenn126x150Godt Nytt År 2022 ————————- 8. januar 2022  ————————-

Så kom Covid og mutantene over oss igjen…

Motkommende tog 123RF 88104467_s BW 50x50

Lyset vi så i tunnellen viste seg å være et motkommende tog.

Jeg satt klistret til TV en kveld før jul da Regjeringen publiserte sine nye Corona-forordninger. Media var tilstede, og det første spørsmålet var om Regjerningen ville ta selvkritikk for tidligere dårlige løsninger! Jeg må jo si at jeg synes det er trist at de som skal bruke alle sine ressurser på å finne løsninger sammen og for oss, må bruke mengder av tid til å forsvare seg mot politikere og media som kritiserer “for sent og for lite”.  Det er i allefall destruktivt å forsøke å bryte ned hverandre som faktisk sitter i samme båt.

20220107 se fremover BW 100x50

 

“Se fremover” – fordi det er dit vi skal !

Men jeg tror ikke jeg skal ta toget dit: Motkommende VY tog 123RF BW 200x200Jeg har opplevd hvordan det statseide VY behandler oss når vi følger anbefalinger og regler. Særlig de som er  67 år eller eldre, uføretrygdede eller ledsager for personer med nedsatt funksjonsevne: De kan kjøpe Honnørbillett. Men hos VY er Honnørbillett kategorisert som  “Lavprisbillett”. Og når du avbestiller fordi myndighetene har erklært smittetopp og pandemi, og du eksempelvis ikke synes det er smart å kjøre lange strekninger i et lukket, oftest fullsatt tog – da får du 100% avslag på refusjon av billetter.  “Ta bilen” …
Da er det hyggeligere å oppleve hvordan Norwegian tar seg av sine kunder: Avbestilling av lavprisbillett på Norwegian-flyet til Bergen og Vestlandsmøtet (som ble avlyst grunnet Corona), ga 100% tilbakebetaling!

Og det ikke bare Covid som muterer:  I forrige Tannbloggen presenterte vi en Bildegribb som gjør forretning av å  legge ut enkle, dagligdagse bilder på Internett, uten mulighet for vanlige folk å finne ut om noen påberoper seg opphavsrett til bildet. Med dette bakteppet bruker vanlige folk å dele slike bilder. Robin Lund kom i etterkant og krevde store summer for et enkelt bilde eller en enkelt oppsats med jule-hilsen eller annen tekst. NÅ har vi etablert en større gruppe som skal få slutt på Bildegribben. Sammen er vi sterke og har kunnskap og ideer. Mer i neste Tannblogg; men ta kontakt om du er rammet.

En elendighet kommer sjelden alene: Vi har nå den høyeste strømprisen noensinne!  Tannhelsesekretær (!) Anita Bjørnevig Knutsen sa det enkelt i NRK-Debatten: “Gi oss tilbake det dere har tatt fra oss“! Flott sagt: For hva betyr ekstreme strømpriser for næringsdrivende generelt og tannleger spesielt? For vi får ingen refusjon – og ikke er det mye å spare heller: Prøv deg med ved på venteværelset (men ved er blitt dyrt), gassturbin eller trådbor er heller ikke aktuelt. Nei, her kommer det nok en ekstrautgift på linje med covid-hygiene og andre kostbare regimer som havner hos sluttbrukeren. Lønnsoppgjøret blir kanskje ikke vårens vakreste eventyr denne gang?


Støre understreket i en tale jan/feb 2018 at strøm og vannkraft tilhører folket! Det var saftige ord som ble brukt. S
ærlig fordi Støre nå mener noe annet!

Videoen av Støres tale ble slettet i romjulen 2021, men Tannhjulet har vært ute en vinternatt før:

Støre portrett 139x15022.desember 2021 kopierte vi hele talen ned til egen PC:
Du finner den på artikkelen nedenfor.
Link: “STØREs tale om strømpriser 2018

Å glemme er én ting. Å slette et historisk dokument er noe annet?

HELFO:
2022 gule Hefte Tonne 150x90I fjor fikk Tonne Dental irettesettelse fra en forening som burde være sjeleglad fordi Tonne publiserte en trykksak den vanlige (!) tannlege har savnet: “Det gule Heftet” i trykket versjon kommer også i 2022!  Send melding til post@tonnedental.no, eller besøk hjemmesiden.

I neste Tannbloggen skal vi se hva Helfo tillater seg av kontroller og sanksjoner: Vi trenger innspill! 2022 blir hva vi gjør det til….

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn