20220123 TANNBLOGGEN Salg av tannlegepraksis

fjærpenn126x150

Salg av tannlegepraksis

————————- 26. januar 2022  ————————-

Innkjøpstaktikk med 2 ansikter…

20220121 teater Janus masker clipart-library 2090430 150x136

 

Januar stammer fra Janus; guden med de to ansikter. Men han symboliserer også begynnelsen;  altså begynnelsen på året – eller en forandring. Teaterets tolking er skiftet mellom glede og sorg.

 

For noen tannleger er det kanskje begynnelsen på et annerledes liv? Kanskje som pensjonist- eller ønsket om å slippe det selvstendige næringslivs viderverdigheter; Kveldsarbeid, skjema, syke medarbeider, Helfo, avstemninger – ja dere kan alt dette.

Forlokkende å selge? Praksiseier kan møte en Goliat – en som kan dette med kjøp, salg, kontrakter og løfter.

Her kommer overskriften inn: Har kjøperen likhet med Janusgudens to ansikt? Ett han viser deg i forhandlinger, ett når han snur seg rundt – og gjør en god deal med en tredjepart?

Tror du meg ikke? Vi vet det foregår, noen tjener på DIN naivitet. Kjøperen representerer en kjøpesterk gruppe DU kanskje ikke vil selge til, men som skjuler dette via snedig forhandlingsteknikk: Vipps- avtalen i boks og kjøper snur ansiktet til oppkjøperen. Hvis du gjetter at det er penger i mellom, får du ikke poeng…

Smiger er den beste medisin: Hvem vil vel ikke bli assosiert med «Group of leading dentists»?  Forkortet GOLD. (ja… akkurat! 😈 )

20220123 GOLD i uthevet eiersits 14pt

Vi har fokusert på noen av aktørene i markedet:

  • «Group of Leading Dentists AS»
  • COLOSSEUM DENTAL GROUP eies av firma i Sveits
  • ORIS Dental short version; ser ut til å ende med eierandel 63% i Luxemburg
  • ODONTIA-gruppen ser også ut til å ende med eierskap i Luxemburg

Det kan virke som de 3 nevnte kjeder + “GOLD” er oppkjøpere med størst kapital i ryggen, samt en kjøpekompetanse du bare kan drømme om. 

Jeg har respekt for at kolleger selger dit man får best betalt, best vilkår eller forutsigbare forhold – selv om man selger til kjeder:  Da vi solgte vår klinikk fikk vi det vi ønsket, og var fornøyde.
Men alt endrer seg: Jeg hører om kolleger som ikke fikk «plassen» de hadde tenkt seg, som ikke fikk arbeide med materialer og utstyr de var vant med; kort sagt «ingen eller liten innflytelse» på egen arbeidssituasjon.

Min erfaring er at du har en «SELGER-kompetanse» som er svært, svært dårlig. 
I skrivende stund hører vi om kolleger som er i en situasjon der de ikke helt vet hvem som er kjøper eller hvem de har solgt til. 

Jeg har god grunn til å tro at «Group of Leading Dentists AS» og ORIS Dental har strategisk kontakt.
Står vi foran en ny variant av delingsøkonomi?

«Ta deg i vare»; les innledningen til denne bloggen én gang til!
Jeg råder deg innstendig til  å ta kontakt med en spesialist på eierskifte av tannlegepraksiser. Blant våre leverandører har vi et firma som har vært med oss i et par tiår, og vært tilstede på alle de store møtene.

Det koster lite og betyr så mye

Til deg som tenker å søke jobb i en kjede: Ta kontakt med kolleger; gjerne på møteplassen Facebook “Oss tannleger imellom”. Arbeidsforhold og inntekt kan variere ganske mye. Tannbloggen skal følge opp…

Ha en god januar. Snart kommer februar, oppkalt etter etruskernes gud for underverdenen og for renselse! 

 

 

 

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn