20220219 TANNBLOGGEN Trojansk hest og salg av tannlegepraksis

fjærpenn126x150

Vi sliter med å få LINKENE til å virke korrekt på mobiltelefonen, slik at du må bruke PC for å få best mulig kvalitet på Tannbloggen. Vi arbeider med saken :-) Send gjerne epostadressen din til 45450090, så får du melding også direkte på PC og mailbox.

 

 

Trojanske hester og salg av tannlegepraksis

————————- 19. februar 2022  ————————-

Cartoon Trojan horse with Greek soldiers in it in 2 versions.

Den trojanske hest  er et uttrykk med opprinnelse i en krigslist under trojanerkrigen. En stor trehest ble sendt til motstanderen som trodde det var en gave.  Det var det som kjent ikke; Hesten inneholdt fiendens krigere.

I overført betydning brukes uttrykket ofte om personer, grupper, elementer eller annet som er “smuglet inn” av motstandere eller andre parter som ønsker å skaffe seg informasjon i det skjulte

Har dette relevans til en selgende tannlege? Vi mener «ja»

Det har vært tradisjon for at tannlegepraksiser ble omsatt rimeligere enn hva tilsvarende foretak bedriftsøkonomisk var verd. Vi hadde også en regel i NTF om at tannlegepraksiser måtte være eid av tannleger. Etter hvert ble dette endret: Det bante veien for investorer/kjeder, som nå oftest ikke lenger er tannleger.

 

Spørsmålet er om du vet hvilket nettverk som står bak kjøperen.
Skal  du selge, er det ofte slik at tannhelsekjedene gir den beste pris. Selvsagt selger man til dem som gir mest. Men kan det være slik at enkelte i kjøps-nettverk har en posisjon i flere tannlegelegepraksiser? Kanskje som regnskapsfører, styreleder, økonomirådgiver mm.?

«Hmm», tenker du; «Slik kan det vel ikke være? Bukken og havresekken?»

Vi skal ta et eksempel:

Smile Forum AS eies i praksis av brødrene Henning og Trond-Egil Korsmoe med 50% hver. Relasjonene reflekteres også i firmaene Smile Invest AS, Pluss Økonomi AS og Pluss Regnskap invest AS . Sistnevnte selskap eies forøvrig av flere profilerte kolleger.

Trond-Egil Korsmoe  er kjent for tannleger gjennom regnskap, økonomirådgiving og foredrag. Han har god oversikt over flere tannlegers inntjening og bunnlinjer.  Smile Forum AS har  som formål «Investeringsvirksomhet og rådgivning relatert til etablering, kjøp og salg av virksomheter»

En periode var han styreleder i Gard Lauvsnes sitt selskap GLOMTEK AS, som senere skiftet navn til  COLOSSEUM TANN AS (avviklet i 2018)

Henning Korsmoe og Trond-Egil Korsmoe har et omfattende nett. Vi har laget en pdf du kan laste ned her

 

Cartoon Trojan horse with Greek soldiers in it in 2 versions.

Kjedene vil selvfølgelig benytte seg av kontakter som kjenner tannlegestanden. Alle triks er lov for å skaffe seg bedre kjøp: For nå er det primært ikke den enkelte tannlege som er konkurrent, men andre små og større kjeder!

 

Dette er en sann historie:

Året 2020 kontaktet Trond-Egil Korsmoe flere tannleger og tilbød, for noen hundre tusen kroner, sin assistanse ved eventuelt salg av praksis.

I 2021 ble en tannlege først telefonkontaktet av Smile Forum AS, og deretter mail fra Trond-Egil Korsmoe.
I august/september 2021 ble det avholdt fysisk møte med Smile Forum AS som skulle fortelle om Colosseum. Sammen med Trond-Egil Korsmoe kom gründer av Colosseum tannklinikk; Gard Lauvsnes.
Det skulle vise seg at Colosseum-kjeden ikke var part i avtalen: 
Smile Forum AS fortalte at de ville ha en forkjøpsavtale med 10 klinikker i området for å selge disse samlet inn til “Group Of Leading Dentists” (GOLD; etablert mai 2021. 50% eierskap Gard Lauvsnes).

Dealen var:
Tannlegen skulle overlevere sine aksjer til Smile Forum AS uten vederlag (men skulle selv garantere for salgssummen), og så ville Gard Lauvsnes og Korsmoe prøve å selge aksjene til GOLD. Altså til den andre av partene i møtet; noe tannlegen ikke visste
!
Dersom salg til GOLD ikke lyktes, ville Korsmoe og Lauvsnes prøve andre veier og tannlegen skulle få oppgjør om 6 mnd. Eller få aksjene tilbake!

Avtalen virket så spesiell at tannlegen kontaktet advokat for å få vurdert denne. Advokaten ba tannlegen holde seg langt unna!

 

I mitt hode betyr det at de privatpraktiserende tannleger som fremdeles har egen praksis, står overfor velutdannede blådresser som konstant presser på for å kjøpe deres praksis. Vi har også noen eksempler på at kjedene kommer først i køen slik at lojale kolleger som arbeidet i praksisen, ikke engang blir informert når praksisen skal selges. Til en kjede.
Det synes jeg er mer enn stygt.

I januar i år advarte jeg tannleger som skal selge: Du kontakte profesjonell hjelp som kan praksissalg. I tillegg bør du ha fått klarsignal fra DIN advokat FØR du signerer noen type avtale. Dersom du må insistere – tennes varsellampene…
Tannedammen er ikke stor, og forretningskritisk informasjon kan lett komme på avveie. Vi har ofte stor tillit til andre som svømmer i Tannedammen, og som har annen kompetanse enn oss selv. Eller sidestilt: Tannleger tror av og til at de kan alt….

Mallards sitting on an ice floe on lake Michigan

Det er vel morsomt å vite hvem man handler med; og om det drives butikk i butikken?

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn