Midt-Norgemøtet 2022

2022 MNM Midt-norgemøtet logo 400x160

24.mars 2022 ble Midt-Norgemøtet 
i Trondheim arrangert På Clarion Hotel.
Et tvers gjennom raust arrangement:
Meld deg på til neste års møte. Men vær rask: Det meste blir fullbooket kort etter påmeldingsstart.

 

Noe av det første jeg gjorde var å feste øynene på Os Tannteknikk (ca. 3 mil sør for Bergen) – aldri hørt om dem: 2 blide damer svarte at de kunne gi service til tannleger i hele Norge! DET er vel spennende å ville utvide i en tid med kjedeetablering både på tannlege- og tannteknikersiden. Fra tidligere Midt-Norgemøte  skrev jeg om Nano Tannteknikk i Trondheim: Vi gjør tannhelsetjenesten en tjeneste om vi prøver de engasjerte tannteknikere landet rundt: Norge er kortreiste tenner!

Hovedkurset “Periodontal rehabiliteringsrapsodi” var ved tannlegene Lutnæs, Børsum og Dahl Kristensen. Jeg registrerte fin omtalt fra deltakerne; kurset ble betegnet som et “tungt” interessant, faglig kurs av noen kolleger.  I løpet av lunsjen fikk jeg diskutert hva noen – flest tannhellsesekretærer – syntes om Syse sitt kurs: Han er jo veldig god til å holde kurs, men “er han mest profesjonell på å snakke?” var det noen som lurte.  Det var det jeg rakk, men det kommer sikkert fyldige referat i Tidende…

Midt-Norgemøtet er laget slik at utstillerne må nøye seg med maks 2 stands, noe som aktualiserer trønderen Giskes ord: “Alle skal med”.  Derfor var det plass til hele 58 påmeldte utstillere, samtidig som utstillingen var slik at alle delktakere kunne få med seg alt.
Tannklinikk-kjedene var representert ved Colosseum og Oris Dental. De store implantatfirmaene Dentsply Sirona og Straumann var der, men også de mindre konkurrentene Best Dental og Novus. I hovedsak var de fleste kjente leverandørene av forbruksmateriell tilstede, og sammen med utstyrsleverandører, munnhygieneprodukter, optikk og økonomiske tjenester var utstillingen representativt for markedet.

Først og fremst Zilke – et journalsystem som brukes via nett – og som ligger i “skyen”: Dette må være en alvorlig konkurrent til Opus og Nextsys: Endelig et program som ikke trenger installering på egen PC og som heller ikke trenger oppdatering lokalt, restart og alt det fører med seg. Jeg har selv i årevis brukt “kunderelasjons-program” som ligger i Skyen, og er tilhenger av slike løsninger. Jeg skal komme tilbake til Zilke Journalsystem etter å ha prøvet løsningen, men “løp og kjøp”!

Boneprox dentalrøntgenprogram har jeg omtalt tidligere: Nå lanserer de AI (kunstig inteligens) i dentalrøntgen : Det betyr at programmet via algoritmer selv leser og tyder dentalrøntgen: Som vanlig betaler du bare ved bruk!

curaprox spiralbrush rotert 60x100En fiks liten sak fant jeg hos Novus Dental: En roterende interdentalbørste til bruk supragingivalt (også “åpne” lommer, red.komm). Den er veldig effektiv under broer, og kan gjerne brukes til å “skremme” enkelte pasienter når man ser hva som sitter igjen på børsten etter bruk …
Da jeg var i praksis, savnet jeg en slik løsning.

 

MR Best Dental

Mister “Best dental”

After er det forferdelig å være plaget av, og nettopp på MNM hadde jeg et anfall 😥 .  Av de bedre vi har forsøkt, er Best Dental sitt legemiddel AFTE RAPID: Jeg brukte en gel som var grei å smøre på, og som virket uvanlig lenge.
–>Apotekene fører all verdens ubrukelige midler, og anbefaler å “kjøpe deg klok”...
Det beste er at tannlegen har gjort seg opp en mening; så be om en gratis prøve fra leverandørene…
 Dentsply Sirona bare smil

Sure smiles here:-)

 Dentsply Sirona fokuserte på Aligners, og kaller sitt system SureSmile. OBS SureSmile tilbyr gratis undervisning gjennom sine webinar.

 

 

Det er selvfølgelig en risiko ved bare å nevne noen: De som ikke er nevnt gjorde et godt inntrykk, og har et ansvar for en vellykket utstilling. Du ser bare noen få fotos fordi Iphonen sviktet meg…

I sum var det en god opplevelse å gå rundt på Midt-Norgemøtet. Det er flere bord med kaffe, kaker og snacks; alt inkludert. Hyggelige kolleger og leverandører som gjerne ville snakke om utfordringer, samt komme med tips om saker jeg burde ta opp.

Har du noen tips? Kontakt meg !

Saga Chips og Novus

SAGA serverte chips, og Novus Dental i bakgrunnen tar seg av rengjøring og hygiene i etterkant

 

RIP DURR

 …“where did they ever go”

Proteket

Proteket presenterte kasus og varme smil

 

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn