Stein Lium og Dentatec konkurs!

Følger det et ansvar overfor kunder og leverandører når du driver et foretak?

Stein Lium i ramme til Tannbloggen_004De fleste etablerer et foretak for å tjene penger. Mange går konkurs fordi de har brukt opp pengene til f.eks egen lønn eller utbytte, og vil derfor unngå å betale ut til dem de skylder penger.

Et foretak som skal tjene penger på kollegers forbruk virker temmelig “safe” syntes nok tannlegene Roy Isnes og Torfinn Mehlum.

  • 1991 stiftet de Dentatec Dental AS, og drev dette slev.
  • Etter en tid gikk det nok ikke så bra som tannlegene Isnes og Mehlum håpet: En veltalendfe Stein Lium fikk trolig tannlegene til å øyne den store fortjenesten:
  • Lium fikk 33% av aksjene.
  • Tannlege Isnes og Mehlum beholdt 67%, og hadde altså full kontroll over drift av firmaet- samt medfølgende ansvar for regnskap og økomi i Dentatec.
  • Lønn til Lium og eventuelt utbytte til tannlegene krevde sitt, og 9. desember 2019 solgte de hele varelageret sitt til LIC Scadenta
  • 1.2.2022 ble firmaet Dentatec Dental AS begjært konkurs.

 

Mitt firma, Focus Media AS, hadde da Dentatec solgte varelageret til LIC, utestående kr. 17.750

Jeg ser det slik at i forretningslivet er ikke snaue kr. 18.000 noen stor sum dersom forretningskontakter/kolleger er i vanskelige situasjoner de ikke fortjente.

I dette tilfellet er hovedsaken at Stein Lium har løyet meg rett opp i fjeset siden høsten 2019: Jeg opplever at jeg har tatt unødvendig hensyn til personen Stein Lium, og at jeg har vært dumsnill. Stein Lium har sikkert hatt stor glede av dette – og det er selvfølgelig irritererende nok til at jeg ikke vil la de/den skyldige …..

I likningne for 2020 tjente

  • Stein Erik Lium kr 753 tusen kroner
  • Tannlege Roy Isnes kr. 2,43 millioner kroner
  • Tannlege Torfinn Mehlum kr 1,09 millioner kroner

Tallene for 2018 og 2019 kommer senere (Skatteetaten trenger litt tid…)

Hovedsaken er at Stein Lium har løyet, bedratt og narret meg over flere år. Nå er han ansatt i LIC som selger. Lium har fortalt meg de tristeste historier, og skriftlig fortalt at tannlegene Isnes og Mehlum fortløpende er orientert om utestående. Det kan selvfølgelig være slik at tannlegene Isnes og Mehlum har vært utsatt for løgn og annen ugang fra Lium de også, men det er ikke mitt problem – egentlig:

Når tannlegene Isnes og Mehlum eier 67% av aksjene og sitter i styret, så er man oppdatert på den økonomiske situasjon; utestående fordringer er vesentlig. Som styremedlem er man ansvarlig for manglende styring, oppfølging og kontroll.

 

Det er jo slik at Tannedammen vår er ganske liten, og jeg tenker at tannleger snyter ikke hverandre selv om man har forbindelser via aksjeselskap.
Eller trekker jeg kollegialitet litt langt nå?

Enda verre: Er det noen som leser dette som også er lurt?

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn