BAKGRUNNSHISTORIEN

I juni 2021 fikk jeg en henvendelse fra en kollega som i april 2019 på Facebook ville poste en påskehilsen til sine pasienter. Hun fant et enkelt påskekyllingbilde med “God Påske” på. Hun trykket på bildet, men fant ingen referanser til noen som hadde laget bildet, og et enkelt søk førte heller ikke til noe sted som hevdet at bildet var “deres”. Facebook er kjent som “gratis” – og deling oppfattes av de aller fleste som en del av hele settingen.  Vår kollega hadde ingen motforestillinger mot å bruke bildet overfor sin begrensede pasientgruppe.
I juni 2021 kommer et fakturakrav ned i postkassen: Krav fra en Robin Lund som hevder rettigheter etter åndsverksloven, og derfor kan sende faktura for ” illegal bruk av immateriell eiendom iht. åndsverkloven”.
Jeg startet for å hjelpe min kollega, og fant – etter min mening – uhyrlige påstander og fakturakrav, type “kataloghaier” som jeg bekjempet for noen år siden. 

Jeg har påtatt meg å samle motargumenter: Saken har vokst til et betydelig omfang, og “endelig” skal saken opp for Tingretten 28. oktober 2022.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn