20221030 TANNBLOGGEN “Hva koster det å være medlem i NTF?”

fjærpenn126x150

 

“Hva koster det egentlig å være medlem i NTF?

————————-  30.oktober 2022  ————————-

Mottatt innspillet fra en kollega og medlem i NTF i mer enn 30 år:

“Hva er reell pris for å være medlem i det gode selskap? Selvfølgelig skal man kurse seg opp, men til hvilken pris? Hvorfor skal mer eller mindre alle tellende kurstimer være i regi av NTF?
Kurs og kostnader: NTF’s kurskrav er 40 timer i en 2-års periode. Et gjennomsnittlig dagskurs gir 7 tellende kurstimer. En gjennomsnittlig kostnad for et slikt kurs er NOK +/-5000,- . Hvis du gjennomfører 3 kurs har du 21 tellende timer og tannlegeforeningen er fornøyd. Det innebærer med andre ord at man må ta fri fra praksis 3 dager.  Hvis man legger til grunn at en allmennpraktiker har en ca dagsomsetning på +/- 20000 , vil det si tapt omsetning på +/- 60000. Så plusser vi på kursavgifter på ca 15000, + kontigentutgift kr 9.650 pr år
Vi nærmer oss da en reell medlemsavgift på ca 85000 pr. år i 2 år.
Jeg har mange leger som pasienter. Fortalte en av dem her om dagen at jeg skulle på kurs. Han lurte da på hvor mye vi ( tannleger ) fikk i kurskompensasjon”

Godt innspill til diskusjon. Kanskje litt negativt om  tap av dagsomsetning: Den er jo tross alt brutto,  samt at hele pakken er utgiftsbar.

Men likevel…
Dette diskuteres jevnlig når kolleger møtes – og vi diskuterer f.eks. Tannklinikk-kjeder: Enkelte leverandører og kjeder har gode kursopplegg for tannleger og ansatte. Det samme har flere offentlige arbeidsgivere. For ikke snakke om oppdateringskurs og kompetansekurs i inn- og utland: Flere kurs er sertifisert av de lokale- eller landsforeninger.

  • Har NTF anledning til å ikke kvalifisere dokumenterte kvalitetskurs avholdt av leverandører, kursarrangører eller andre foreninger?
  • Har NTF jussen på sin side når de truer med utkastelse av foreningen hvis man ikke har deltatt på mange nok NTF-arrangerte kurs?
  • Økonomisk er det også slik at trygdeinntektene vi får, skal i godt monn øremerkes til etterutdanningskurs: Noen som vet mer om dette?
  • Noen som har synspunkter på prising av fysiske kurs og digitale kurs?

Man kan ikke feie ubehagelige tema under teppet hele tiden:
Landsmøtet er kanskje et fint sted å ta opp slike tema?

Det ble mange spørsmålstegn, så jeg nøyer meg med kun dette tema denne gangen.

Men ta en titt på artiklene under her 🙂

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn