Tannlegers forskrivningsrett anno 2023

Tannlegers forskrivningsrett /forskrivningsrutiner har blitt endret.
Da jeg som tannlege i 22/23 besøkte apoteket ble resepten plutselig av interesse for ikke bare én av personalet, og jeg befant meg uforvarende i en diskusjon om forskrivningsrett. Personalet forteller at de har fått beskjed om at det er ulovlig ikke å følge en liste som Legemiddelverket har laget om hvilke preparater en tannlege kan forskrive. Jeg finner den på Helsedirektoratets side.

I min studietid lærte vi å bruke «Ad us. Propr» = «Til eget bruk» når vi ville rekvirere et legemiddel til kontor- eller eget bruk. I mange,mange års praksis fungerte det greit og praktisk. En studie og artikkel om «Norske tannlegers legemiddelforskrivning» fra 2019 forteller oss at tannlegers forskrivningspraksis før 2015 i hovedsak fungerte svært bra. Da tenker jeg at jeg har fulgt «Forskrift om rekvirering og utlevering av legemidler fra apotek» – spesifikt § 2-2.Tannlegers rett til rekvirering.

Først NÅ, 7.7.2023 oppdager jeg at Forskriften er opphevet:

DA forstår jeg hvorfor apotekpersonalet er blitt engstelige for “å gjøre noe galt”.

Jeg har lett gjennom noen kilder, samt all innkommen epost etter 2019: Ingen Myndigheter, interesseorganisasjoner eller Tannlegeforeningen har gitt oss tannleger noen melding om skjerpelse av forskrivningvaner eller om opprettelse av egen oversikt.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn