DETTE BETYR CE-MERKET

DETTE BETYR CE-MERKET
CE-merket er en egenerklæring fra produsent om at produktet oppfyller grunnleggende, dokumenterte krav til sikkerhet. Merket sier ingenting om kvaliteten på produktet.

CE-merket er en egenerklæring fra produsent om at produktet oppfyller grunnleggende, dokumenterte krav til sikkerhet. Merket sier ingenting om kvaliteten på produktet.


Hva betyr CE-merket?

CE rund

Bokstavene CE er en forkortelse på det europeiske fellesskapet – la Communautè Europèenne. Produkter som er CE-merket kan sirkulere fritt innenfor EØS-området.

Et CE-merket produkt skal ikke være til skade for menneskers sikkerhet og helse eller for miljøet. Når en produsent setter CE-merket på et produkt erklærer han at produktet er sikkert og at dette kan dokumenteres.

 

Hva skal CE-merkes?

Produkter som skal CE-merkes er blant annet elektriske husholdningsapparater og personlig verneutstyr som for eksempel sykkelhjelmer og andre beskyttelseshjelmer. Leketøy og kostymer til barn skal også være CE-merket.

Sped- og småbarnsutstyr som barnevogner, smokker, trappegrinder og barnestoler har ikke krav til CE-merking. Det er heller ikke krav til CE-merking av møbler og tekstiler. Kostymer til barn er et unntak, fordi de disse er definert som leketøy.

Kilde: sikkerhverdag.no

 

Hvordan kontrolleres CE-merkede produkter?

Det er mange ulike produkter som er CE-merket, derfor er det også forskjellige myndigheter som han ansvar for å kontrollere produktet. Ofte oppsøker myndighetene steder hvor produktene selges. Hvis myndighetene finner produkter som ikke er merket, merket feil eller som er merket, men som ikke oppfyller sikkerhetskravene, krever de at produktene trekkes tilbake fra markedet.

 

 

En artikkel på "DinSide" går så langt som å skrive:

CE-bokstavene betyr bare at produsenten selv mener at sikkerhetskravene i EU og EØS-området er oppfylt.
Det er altså ikke snakk om noe godkjent-stempel fra EU, bare en egenerklæring.

Det kan nærmest virke som om bukken passer havresekken. Uansett er CE-merket verken noe kvalitetsstempel eller en garanti for sikkerhet.
Samsungs mobiltelefon Galaxy Note 7 var CE-merket, men viste seg likevel å være brannfarlig. Telefonen er bannlyst på fly, mm.

  • DETTE BETYR CE-MERKET

Send Message to listing owner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn