Toll beslagla ulovlig kirurgisk utstyr

For første gang har norske tollere beslaglagt ulovlig medisinsk utstyr som var bestilt på internett. A-nyheter skriver 18.juni 2015: Toll beslagla ulovlig kirurgisk utstyr Utstyret var kirurgiske instrumenter som var bestilt til et privat helseforetak på Østlandet. – Dette utstyret oppfyller ikke reglene for medisinsk utstyr og er derfor ikke tillatt å innføre til Norge, sier avdelingsdirektør Eivind Kloster-Jensen i Kontrollavdelingen i Toll- og avgiftsdirektoratet i en pressemelding. Utstyret kom som flyfrakt til Oslo Lufthavn Gardermoen og ble avslørt da tollvesenet deltok i en internasjonal aksjon forrige uke. 115 land deltok i aksjonen, som ble kalt Operasjon Pangea VIII. 174 ulovlige forsendelser avslørt I Norge samarbeidet Tollvesenet, Legemiddelverket, Mattilsynet, Helsedirektoratet og politiet under aksjonen, der 174 ulike, ulovlige pakker ble avslørt. Tollerne fant til sammen 14 000 ulovlige tabletter, ampuller og doser som inneholdt legemidler eller narkotika. Det ble funnet nye psykoaktive narkotiske midler og metamfetamin. Det største enkeltbeslaget var 1 000 tabletter med anabole steroider. En sending på 500 kilo kosttilskudd ble stoppet, da kosttilskuddet var ment for videresalg i Norge. 57 anmeldt 57 personer er anmeldt til politiet i forbindelse med aksjonen. –Å handle legemidler på nettet er å gamble med helsa. Du vet aldri hva du får, og du kan i verste fall få alvorlige helseskader. Snakk med legen din dersom du er syk og trenger behandling, oppfordrer medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket i Tollvesenets pressemelding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn