Gladnyhet i en ellers usikker verden :-)

mastercard fraud 400x414Søndag morgen (!) fikk jeg en SMS fra “SEB kort”, inkludert et telefonnummer jeg skulle ringe vedrørende transaksjoner på mitt kort. Det viste seg at Eurocard/Mastercard hadde registrert uvanlig aktivitet på belastning av mitt kort: Noen forsøkte å rane meg!

SMS-meldingen var som bildet her, og telefonnummerety lot seg sjekke til “Esso Mastercard 24 Timers Sperretjeneste”. Detvar betryggende, og jeg ringte. Da fikk jeg vite at det var foretatt 3 transaksjoner for små beløp, som de undret seg over. Jeg behøvde ikke oppgi noe annet enn referansenummer, kundekontakten spurte ikke etter ETT hemmelig nummer eller passord. Bare om jeg var Kaare m, født …. Og helt riktig; svindel ble oppdaget.

Deretter ble jeg spurt om det var OK at de sperret kortet, og sendte meg et nytt i løpet av 4-5 dager, samme pin-kode. Og at de sendte en epost til den epostadressen de allerede hadde, slik at jeg kunne bekrefte svindelforsøket. Det gjorde jeg, og fikk mandag morgen en epost fra sebkort.no.
MEN, kjære kolleger, klok av skade og erfaring fra andre; jeg ringte opp SEB i Oslo, 22827000, sikkerhetsavd. i Mastercard, som kunne bekrefte at eposten ikke var spam. (Jeg har rådet Mastercard til å lage en webside der de viser rutinene de har ved slike anledninger, og å legge inn et telefonnummer i eposten – slik jeg gjør her nå). Det er nemlig enkelt å spamme domener også (altså sende ut som alias med andres epostadresse) samtidig som jeg la merke til at referansenr i SMS-en var annerledes enn ID-nummeret i emnefeltet på E-posten. (Men referansenummeret står nede i mailen)

Eurocard

Hvordan klarer Mastercard å oppdage svindel så tidlig, og hvorfor små beløp?
Små beløp tror jeg er fordi svindlerne vet at de blir oppdaget ofte: Med små beløp gidder vel ikke Mastercard å forfølge rettslig?
Og jeg tror MasterCard har et system som registrerer bruk, fra hvor, når kortet brukes. Da er det fint at jeg bruker kortet jevnlig: Mastercard kan derfor se at jeg brukte kortet fra Oslo på Lørdag, og fra Las Vegas på søndag og kanskje fra Paris også søndag. Og Mastercard har sikkert et program som effektivt gjør noe med slik informasjon. Systemet er ihvertfall greit for meg, og rett og slett imponerende.
Og det er min erfaring: Ingen diskusjon, penger kommer tilbake dersom det ikke er meg som har brukt kortet, selv i de tilfellene jeg ikke oppdager feil/svindel før jeg får kontoutskrift og regning: Mastercard er på min side i tvister.

Mastercard/Eurocard er sikrere enn banken. Og rausere…..

På denne linken ligger eposten i lesbar PDF-format: 20151012 Eurocard fraud

 

20151012 Eurocard fraud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn