DIGORA slutter IKKE å virke

Fusk og fanteri om Digora-programvaren

DIGORA slutter IKKE å virke nå, til nyttår eller i 2017 som var første gang vi hørte dette.
Enkelte leverandører presenterer løgn og skremsler for dere som har en Digora-scanner.
Her er veien og sannheten

Skal du betale lisensavgift på Digora programvaren? - 23867. Ved Dental Digitals konkurs falt firmaets avtale med produsenten bort, og eventuelle avtaler om lisens og vedlikehold forsvant. Unident fikk ingen legal representasjon for Digora/Soredex, og kan derfor ikke kreve lisens uten skriftlig avtale med tannlegen.

 

 

På “Oss tannleger imellom” postet en kollega dette:

2019111 Digorabilde NN 5grader

2019111 Digorabilde Eli_001 250x170 2019111 Digorabilde Eli_002 250x170

Bjørn Atle Wiik (epost wiik@oslodental.com / mobil 94470902) som det refereres til, har lang fartsstid i bransjen, kan en masse om røntgen og digital programvare og er etter vår mening en uvanlig pålitelig og ærlig sjel i kontakt med tannleger.  Det betyr at vår kollega fikk riktig hjelp.


 

Vi vet at flere kolleger har fått invitasjoner i forbindelse med NorDental eller i kundeaviser noe som likner det overstående utklipp. For ikke å snakke om tilbud av en kundebesøker eller  dentalteknikker: Det vil hjelpe mange kolleger om dere kommer fram med slike hendelser. Om det skal være konfidensielt, kan det sendes meg på epost.

Så er det også slik at situasjonen i utklippet ble diskutert mange steder på den svenske årlige dentalutstillingen Swedental i 13-16.november 2019. Vi fikk mye og uventet informasjon derfra; informasjonen gjennomgås og formidles til våre kolleger.

Jeg mener at jeg skrev til tannlegene i omtrent 2016-17 da det samme problemet kom opp med at Digora ville slutte å virke da programvaren ikke ble fornyet eller vedlikeholdt. Jeg tror også at det plutselig kom lisens-/vedlikeholdsfaktura på Digora i forbindelse med Dental Digitals konkurs. Jeg hadde 2 stk digora, og vi betalte aldri årlig lisens på disse.

 

Vi er blitt foreslått enkle løsninger:

1. Dersom man ikke har annet røntgenutstyr på kontoret – så kan man utmerket godt fortsette slik man alltid hadde gjort. Det skal ikke være noe sikkerhetsproblematikk knyttet til dette. Og vanlig sikkerhetskopi og antivirusprogram redder deg hvis maskinen krakker eller du hackes:-)
NB: Det har ingen hensikt å oppgradere Digora software av en eller annen versjon, til den siste Digora-versjonen 2.9: Det er kun en ekstra utgift, ingen forbedring du trenger.

2. Om man har annen type rtg. eller bilder som man håndterer i andre program, kan det være tid for å tenke litt:
Anbefalingen er å kjøre 2 program samtidig. Opus kan ihvertfall håndtere dette: Da bruker man det gamle digoraprogrammet til de bilder man har tatt: Hvilket betyr at man unngår en kostbar og unødvendig konvertering. Samtidig kjører man et nyere program som håndterer Digora.

OBS for at man skal kunne bruke Digora forsforplatescanner på moderne software, må et installeres en Twain-driver: Dette er en gratis og ukomplisert sak.

Av programvareløsninger nevner vi (listen vil utvides etter hvert), og som du kan undersøke:

  1. KaVo har som sagt kjøpt opp Soredex, og sitter på nær kjennskap til Digora. Deres programvare heter DTX.
    Her kan du også spørre om oppdatering av Digora programvare fra før versjon 2.9: Så får du iallefall siste versjon.
  2. Dürr har sin VistaSoft programvare. Basis pris og engangslisens. Billig og bra. Her koster program og éngangslisens rundt EUR 725 + mva (Jeg skal få inn priser fra norske dentaldepoter)
  3. Acteon har også et alternativ, Acteon Imaging Suite: Rimelig løsning.

Det kommer også en egen artikkel om tilsvarende fosforplatescannere


Hvem tilbyr hva om Digora?

Dental Sør Røntgen snakker ofte om viktig oppdatering. Det gjør også plandent:

Digora Plandent utsend -fake 600x800

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn