20200211 Tannbloggen

Siste trykte publikasjon “Focus” – ever!

————————-11.  februar 2020————————-

I løpet av en drøy uke skal du ha “Focus Vår 2020” i postkassen.
Dette er den siste trykte publikasjonen “Focus” som jeg har planer om å utgi.

Det er selvsagt vemodig , men de fleste ting her i livet har en slutt.

 

2020FTV FORSIDEN 150x212 10gr WInnholdsmessig har jeg valgt å gå mer på fag enn å spissformulere saker vi har rundt oss og som dere er vant med å se i “Focus”: Denne siste utgaven har et bildegalleri over kjeveortopedikasus som skal og kan vurderes i forbindelse med helseministerens utspill om frafall av stønad.
I artikkelen ble det dessverre glemt å gi kjemperos og takk til leder av Kjeveortopediforeningen NKF, Jon Egil Tønnevold Fiane: Han fant mange fine bilder til meg – og til deg: Vi har en unik samling, trykte kjeveortopedikasus – som du må ta vare på.

Komposittkameratene stilte også opp og fant både informasjon og gode bilder til artikkel om store komposittfyllinger i posteriore tenner.

 

Uten at jeg ville innse det, kan det ha vært en belastning at det skulle være det siste “Focus”:
Det skal bli fint å konsentrere seg om Tannhjulet og Tannbloggen. Der kan jeg ta mange saker straks de er aktuelle, og på digitalt vis linke til underliggende informasjon.

Og det er nok å ta av fremover:
De siste par månedene har jeg fått spesielt mange innspill og tips. Særlig om TIPS; det som egentlig skulle være en praksiseierforening. På Vestlandsmøtet diskuterte mange at leder og et styremedlem i dengang  Praksiseierforeningen solgte seg til Oris. Da hastet det veldig med et ekstraordinært årsmøte der man endret både det ene og det andre; særlig vakte navnet TIPS beundring. Når de som foreningen var laget av og for, nå melder seg ut, hvem skal da ta seg av midlene (Rettsfond etc) de vender ryggen til?

Norsk Helsenett er mange tannlegers tvangstrøye. Hva når man ikke får sendt oppgjør til Helfo – og journalleverandøren ikke leverer og skylder på en annen leverandør? Alle sitter stille i det lengste, og alle skylder på alle. Men det er jo slik at leverandørene (også) betaler !  til NHN for å få være i denne sandkassen. Kanskje må NHN fronte alt ansvaret, også det økonomiske?

Så er det Digora, da: Scanneren og program fortsetter å fungere, og vil fortsette med det til tross for skremsler fra enkelte leverandører. Det er også flere som leverer gratis løsninger for dere som har fått angst 🙂 

Jeg følger opp med egne artikler om de aktuelle sakene.

Hygg dere med å lese Focus når den kommer. Jeg er spent på om vi får noen tilbakemeldinger og tanker om “Blir vi for mange tannleger?

Du kan kommentere her,
hvis du ikke vil sende kommentar til kaare@tannhjulet.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn