20210129 TANNBLOGGEN

Bekymringsangst…fjærpenn126x150

————————- 29. januar 2021  ————————-

Jeg skrev i siste Tannbloggen 2020:  “Denne gangen fikk mange riktig mye glede av sine bekymringer”.  Etter kort tid ble jeg presentert for diagnosen «bekymringsangst» – og ble litt bekymret for alle de sårbare gruppene: Hadde de bekymring for angst eller angst for bekymringer? Personlig mener jeg at bekymring er mer som en forventning, og da får vel uttrykket en positiv klang? Jeg fant frem til en artikkel fra Modum Bad, der konklusjonen er at «Bekymring er ikke farlig».

Den viktigste bekymringen nå er at alle praktiserende tannleger finner ut at det blir vanskeligere å skaffe tilstrekkelig med smittevernsutstyr! Jeg har forklart dette i artikkelen “Smittevernutstyr Covid-19“, men skal ta en kortversjon her:

covid munnbind og visirDere fikk en liten pekepinn på markedsmakt da munnbind føk opp realt i pris. Bakgrunnen var først forventet manko, og deretter reell manko. Det viser seg at i Østen er det forholdsvis enkelt å starte munnbindfabrikk. Derfor ble markedet oversvømt av munnbind som ikke tilfredsstilte kravene i vårt miljø. Kombinasjonen useriøs produksjon/mangel på munnbind førte altså til skyhøye priser. Nå er det ikke lenger mangel på munnbind, men både EU og Storbritannia vurderer strengere krav til kvalitet: Derfor vil prisene aldri komme ned på 2019-nivå.

Med engangshansker er det noe ganske annet: Det er vanskelig å produsere kvalitet, og de eksisterende fabrikker klarer ikke på langt nær å produsere nok. Mange flere vil ha hansker, og mange nye oppgaver f.eks. Covid-testing og  vaksinering, krever ytterligere millioner engangshansker.

nitrilhanske 150x64Jeg har hatt mange samtaler med leverandørene våre, og samtlige arbeider hardt for å få pålitelige og forutsigbare leveranser: Det er en nesten umulig oppgave.

Derfor må alle i ren egeninteresse, offentlige eller private, arbeide for å beregne eget forbruk, planlegge for hvert kvartal og ha kontakt med en eller flere leverandører som tror de kan levere. Prisen på hansker endrer seg , i beste fall, hver måned. Så gi et slingringsmonn til leverandøren din: Det kan komme situasjoner der lovte kvanta kommer på auksjon fordi en eller annen rik kunde byr over i pris.

Jeg forventer at dette kan bli tøft. 🙄 

Husk at at aktuelle artikler er organisert under tannbloggen og på forsiden.

PS: Tonne Dental har fått mye positiv oppmerksomhet for sitt “Gule hefte”. Bruksvennlig design, og alle som vil får en epost hver gang det skjer en oppdatering. Flott levert!

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn