20210803 TANNBLOGGEN sensommer

Sommeren er tid for haier og gribber…fjærpenn126x150

————————- 12.august 2021  ————————-

Telefonselgere og kataloghaier er bare småtteri mot gribbene som sender faktura for bildebruk på Internett. 

Vi hadde ikke mer enn publisert artikkelen “Bruke bilder du finner på internett? så tikker det inn eksempler på fantasifulle og kreative fakturakrav for selv de enkleste bilder. Her er historien:

I juni i år fikk jeg en henvendelse fra en kollega som i april 2019 på Facebook ville poste en påskehilsen til sine pasienter. Hun fant et enkelt påskekyllingbilde med “God Påske” på. Hun fant ingen referanse til noen som krevde eierskap til bildet, og regnet med at hun kunne dele bildet videre. Facebook er jo for å dele, ikke sant?  Etter en omtale i “Oss tannleger imellom” fikk jeg henvendelse fra andre kolleger som hadde opplevd det samme; én kollega for 2 bilder; ca kr 24.000. Fordi jeg vet at denne type bilde koster 50-100 kroner hos bildedatabasene, og jeg vet at vellykket svindel avler mer svindel, så ville jeg se på saken:  

Vår førstnevnte kollega skrev et rop om hjelp til Tannlegeforeningen. Hun fikk svar fra juridisk konsulent at hun bare måtte betale, be om unnskyldning og forsøke å prute på prisen. Intet engasjement; ingen hjelp.

Da må vel Focus engasjere seg for å forsvare de kolleger som har fått slike krav?

Pr. 12. august 2021 har vi konsultert vår advokat. Vi har kontaktet personer og firma som har et gjennomtenkt forhold til situasjonen vår kollega (og flere andre).

TTT- Ting tar tid; og vi har et svar: Ikke betal fakturaen fra Robin Lund. Avvis kravet skriftlig, og henvis til Tannhjulet v/ Kaare Mathiesen.

LES denne artikkelen:

“Bildegribbene” har landet! - Nå er de første høye krav om betaling for bilder man finner på Internett kommet til tannlegene. De kravene vi har fått se, er useriøse og basert på spekulativt grunnlag. Vi har undersøkt grundig, også ved dyktig advokat: Avvis kravet! (25668)

 

Er det flere der ute som har fått fakturakrav?
Vi kan stå sammen og avvise kravet: 
Tannhjulet hjelper deg, og har taushetsplikt.

Kontakt oss også om du har tips som kan ha betydning i saken.

Annet:

  • Vi har funnet – etter vår mening – en faglig tannrelatert godbit i Tidsskriftet for Leger. Du finner den på Tannhjulets forside  😉 
  • I forbindelse med bildebruk: Vi har skrevet et varsel om dokumentasjon på Internett. Les artikkelen og kom gjerne med spørsmål/innspill. Jeg tror det er viktig at du behersker teknikken…

Fortsatt god sommer; det er enda noen dager til skolen starter 🙂

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn