SELFIE

SELFIE
Nå har vi fått “Selfie”, et moteord som store grupper i vårt samfunn har både grepet og begrepet, og som mange lever etter. Det er blitt comme-il-faut, “slik man gjør det”.

Det var en gang da narcississme var et belastet begrep; å dyrke seg selv og vise seg frem i alle situasjoner og ved alle anledninger.

Nå har vi fått “Selfie”, et moteord som store grupper i vårt samfunn har både grepet og begrepet, og som mange lever etter. Det er blitt comme-il-faut, “slik man gjør det”. Det er ganske ironisk at uttrykket comme-il-faut ble tatt i bruk i (ut)-dannede kretser i Norge-Danmark allerede før Holbergs tid for å beskrive udannet atferd.

Som så mye annet må vi finne oss i at begrepene mister eller skifter betydning langs vår tidsakse. “Hoppe etter Wirkola” er det ikke mange ungdommer i dag som begriper, da er det mer forståelig å hoppe etter Ruccola….

Men skal vi finne oss i at utdannede mennesker bir så forelsket i begrepet “Selfie” at de kaster all anstendighet til side i sin streben etter å være synliggjort på Facebook, Twitter, dagsaviser, ukemagasiner og reklameplakater? Undertegnede har få kvalifiserte meninger der.

Nå er det slik at “Selfie” i mitt hode også representerer tankeløshet. Men når velutdannede, fagorienterte kolleger anbefaler biologiske, kjemiske eller organiske materialer uten formell eller påviselig kompetanse, da nærmer vi oss begrepet “hjernedød”. La meg med en gang skyte inn at vi MÅ ha kompetente kolleger på banen; kolleger som kan anbefale oss den brede vei, eller lede oss fram på den smale sti. Teknofreaks som anbefaler, dingser, pinsetter, maskiner er inkludert. Selv kolleger som ikke vet hva de snakker om, må vi tåle hvis det er internt. Samtidig må vi omfavne forskere, pedagoger eller akademikere som er seg sin opplysningsplikt bevisst.

Alle tannleger må ha et bevisst forhold til hva de putter i eller etterlater i munnen på sine pasienter. For å belyse den diskutable side av Selfie-kulturen har vi tatt fram et knippe uttalelser. Den seneste tids forskningsrapport om hva som egentlig kan være i stoffene vi etterlater i munnen på pasientene, kan være et apropos.

Vi har her utelatt alle kolleger som uttaler seg om tannkremer, med og uten Triklosan. Borte er også de kolleger som går ut i media med alkohol, helsefremmende dingser og teknikker som bare de behersker. Av vennehensyn har vi latt være å ta med norske kolleger denne gang. Men de kan selvfølgelig dukke opp senere….

 

vitnesbyrd

intervju3 intervju2 intervju1

  • SELFIE
  • SELFIE
  • SELFIE
  • SELFIE

Send Message to listing owner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn