Bildedeling

Group of People Connection Digital Device Concept
Bakgrunnshistorien:   I juni 2021 fikk jeg en henvendelse fra en kollega som i april 2019 på Facebook ville poste en påskehilsen til sine pasienter. Hun fant et enkelt påskekyllingbilde med “God Påske” på. Hun trykket på bildet, men fant ingen referanser til noen som hadde laget bildet, og et enkelt søk førte heller ikke til noe sted som hevdet at bildet var “deres”. Facebook er kjent som “gratis” – og deling oppfattes av de aller fleste som en del av hele settingen.  Vår kollega hadde ingen motforestillinger mot å bruke bildet overfor sin begrensede pasientgruppe.
I juni 2021 kommer et fakturakrav ned i postkassen: Krav fra en Robin Lund som hevder rettigheter etter åndsverksloven, og derfor kan sende faktura for ” illegal bruk av immateriell eiendom iht. åndsverkloven”.
Jeg startet for å hjelpe min kollega, og fant – etter min mening – uhyrlige påstander og fakturakrav, type “kataloghaier” som jeg bekjempet for noen år siden. 

Jeg har påtatt meg å samle motargumenter: Saken har vokst til et betydelig omfang, og “endelig” skal saken opp for Tingretten i månedsskiftet oktober/november

Robin Lund banner skrekk-bildedeling 430x300
20220516 oppslag i TV2 hjelper deg KM brukes
TV2 hjelper deg logo 150x150

16.mai 2022 fikk vi en velkommen drahjelp fra “TV2 hjelper deg”: En kritisk gjennomgang av Robin Lunds virksomhet

Robin Lund banner skrekk-150x150 bildedeling

Det er formelt viktig å avvise fakturaen. Vi viser deg hvordan

Entrepreneur business man risks, problems concept. Reading legal paper, bill or subpoena in fear. Prosecution due to bank debts, breaking law, financial bankruptcy. Flat vector character illustration

Trusler om politianmeldelse hvis du ikke betaler, er én av metodene Robin Lund bruker

faktura fra robin lund rotert 150x116

Vi viser her forskjellige versjoner av fakturaer fra Robin Lund. Er det noe straffbart her?

uthengt bilde fra Redd Barna

Robin Lund har selv dokumentert fakturering og hengt ut “bildetyveri” med navn, video og foto. Det dreier seg anslagsvis om minst 2 mill. kroner pr. år!!

Collection of various gold vintage frames isolated on white

Her er dokumentert markedspris på bilder vi i god tro deler på Internett. Enkle, vanlige bilder finner vi i proffesjonelle bildedatabaser, til en svært hyggelig pris. 25802

Vulture characters and its silhouette on white background illustration

Faktura med gebyrer og vedlagt tekst fra Robin Lund (25708): Samme tekster er sendt ut til mange vanlige nettbrukere

Vulture characters and its silhouette on white background illustration

Nå er de første høye krav om betaling for bilder man finner på Internett kommet til tannlegene. De kravene vi har fått se, er useriøse og basert på spekulativt grunnlag. Vi har undersøkt grundig, også ved dyktig advokat: Avvis kravet! (25668)

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn