Bildedeling

Group of People Connection Digital Device Concept


“Jeg kan ikke tenke meg

at vanlige folk

kopierer og tar i bruk et bilde

der det finnes tilgjengelig informasjon

om opphavsrett eller betalingskrav”

Kaare engasjerer_m link til bakgrunnhistorien

Robin Lunds’s forretningsidé er å legge ut helt vanlige bilder / plakater der det ikke opplyses om opphavsrettighet samtidig som det ikke er mulig å oppspore eventuell opphavsrettsperson når bildet blir funnet. Det medfører at de fleste går ut ifra at bildet/plakaten er ment for og egnet til deling. Noen ganger kan det oppfattes som at det oppfordres til å bruke og dele bildet/plakaten som man finner. I etterkant faktureres brukerne av disse bilder/plakater for skyhøyt honorar og krenkelsesgebyr, ledsaget av linker og referanser som kan virke truende i den hensikt å presse fram betalingsvilje hos mottaker.

pexels-mali-maeder-902194 150x150

Det virker som om media taler “vanlige folks sak”. Det er svært viktig for oss: Artikler og kommentarer både før og etter at dommen i Oslo Tingrett falt

Robin Lund banner skrekk-150x150 bildedeling

Det er formelt viktig å avvise fakturaen. Vi viser deg hvordan

JUSSBILDE egetKM 150x100

Lagmannsretten avviste Robin Lunds anke: Anketilsvaret inneholder solid argumentasjon og mye dokumentasjon på bildetyper og bildepriser.

godt nyttår 2023 Kaares foto 125x150

BingHodnelands advokater forsvarte Robin Lund med at bildedelere MÅ straffes for manglende kreditering: BingHodneland mangler kreditering på både hjemmesider og Facebook?

SKRIKET av Munch 77x100

Olav Torvund er Professor ved det juridiske fakultet UiO med arbeidsfelt opphavsrett. I intervju i Aftenposten forteller han at han brukte et bilde der det ikke var informasjon om opphavsrett. Dette er spennende for oss….

diskusjon 150x150
Vi får tips om flere debattforum: Jeg skal samle opp, og her er første fra Sondre Aasen: Ellers er diskusjonstråden om Lund og dommen i denne facebook gruppa nyttig, der kjem det både agrument for og imot Lunds praksis (begge delar er nyttig å sette seg inn i med tanke på ankesak). Vil tru dei…
arrox med Robin Lund 135x150

Robin Lund kommer med kraftige beskyldninger og dårlig skjulte trusler for å presse fakturamottaker til å betale. Advokaten følger opp i Prosess-skrift

JUSSBILDE egetKM 150x150

Hvis du ikke avviser kravet i rett tid, kan Robin Lund bringe inkasso inn for Namsmannen. Trikset er stygt, og det må vi gjøre noe med!

TV2 hjelper deg logo 150x150

16.mai 2022 fikk vi en velkommen drahjelp fra “TV2 hjelper deg”: En kritisk gjennomgang av Robin Lunds virksomhet

Collection of various gold vintage frames isolated on white

Her er dokumentert markedspris på bilder vi i god tro deler på Internett. Enkle, vanlige bilder finner vi i proffesjonelle bildedatabaser, til en svært hyggelig pris. 25802

 Praktisk hjelp til bildedelere; finne illustrasjoner/bilder, å bruke dem og annet nyttig   

B
TR

Idebank bilde til gratis databaser

Denne oversikten er for dere som på en eller annen måte mer eller mindre frivillig må – eller blir satt til – å bruke internett for å kommunisere med kunder, pasienter eller tilhengere på sosiale medier eller egne hjemmesider.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn