20201229 TANNBLOGGEN:

Hva skal vi forberede oss på før 2021?fjærpenn126x150

————————- 29. desember 2020 ————————-

2020 ble på mange måter et “tomhetens år”. Usikkerheten rådde; hvordan skulle vi forholde oss til dette viruset vi ikke kjente.
For mange forsvant tiden i Covid-tall, smittede, innlagte, Nakstad og FHI, men etter sommerferien var igjen tenner i fokus – om enn i en annen klinisk hverdag. Fellesnevneren er dog at nesten alt vi hadde planlagt av reiser og sosiale engasjement, ble avlyst.
Denne gangen fikk mange riktig mye glede av sine bekymringer.

 

Tidlig i desember meldte HELFO at alle som har mindre refusjonsomsetning enn snitt kr. 40.000 pr.mnd, nå kan levere oppgjøret direkte via Tjenesteportalen for helseaktører, som også er gratis. Helfo og HD sier skriftlig og pr. telefon at linjen og tjenesten er sikker. Baksiden er at alle praktiserende må ha en elektronisk pasientjournal fordi det nå blir plikt å levere refusjonskrav elektronisk. I artikkelen du finner nedenfor antyder jeg at Dentica kan være et godt økonomisk og praktisk alternativ til de to store, Opus og Nextsys, når man hittil har brukt papirjournal.

 

HELFO for dummies - bare figurhodetI romjulen kom “Det gule heftet” med nye takster og rundskriv for HELFO-refusjon av tannbehandling.
NTF sendte ut en god veiedning, og tannhjulet har oppdatert sin HELFO-informasjon du finner øverst til høyre på Tannhjulet.no

 

ALLE tannleger må vite hva “Akson” er; nemlig “Én innbygger – én journal”.
Dette er et arbeide som ble startet i 2010, og etter planen skal være ferdig 2030. Forløpig har jeg inntrykk av at det er kommunale journaler og sykehus det er snakk om.

Akson_enkel Logo 130x150Likevel er dette viktig for engasjerte tannleger, fordi dette “rommet” får tildelt enorme ressurser. Da gjør det kanskje ikke så mye at man på veien knuser en del egg – gjerne andres egg? Et eksempel kan være oppretting av Direktoratet for E-helse i 2016.”Executive Director” Christine Bergland, gikk av desember 2020 etter massive avsløringer i media om bl.a. “uheldige bindinger”.  I denne sfæren fikk Norsk Helsenett januar 2020 utvidede fullmakter fra nettopp Direktoratet for E-helse. Det har vi hittil ikke merket mye til.
Men nå, da HELFO åpner opp “Tjenesteportalen” vil mange spørre seg “hvorfor stoppe ved 40.000?” Personlig tror jeg alarmen har gått hos NHN. Kan vi vente oss et politisk spill der vi får en overgang til obligatorisk bruk av NHN for alle? Vi har hørt rykter om møte mellom NTF og NHN skal finne sted på nyåret: Vil Tannlegeforeningen kjempe for at vi får fritt og uavhengig valg mellom NHN- og HELFO-løsningen?

 

antibiotika hod 150x137“Antibiotikaundersøkelsen 2020” er et spennende faglig prosjekt som vi fikk gleden av å ta del i. Professor Hans Preus har nedlagt et stort arbeide, og tilbakemelding er at vi er på rekordnivå når det gjelder respons: Så kjære, kjære kollega. “Vær med å gjøre denne undersøkelsen historisk!” Link her.

Mer informasjon ligger i artiklene nedenfor.
Se gjerne Facebook “Oss tannleger imellom”

Med dette ønsker jeg dere et riktig godt nytt år.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn