20210329 TANNBLOGGEN PÅSKE

En riktig stille Påske…fjærpenn126x150

————————- 29.mars 2021  ————————-

Vi som har hatt religionsundervisning på skolen vet jo at vi nå er inne i den stille uke, men at den skulle bli stille hadde vel ingen av oss trodd…

 

Corona-pandemien har pålagt oss flere råd og forskrifter enn vi klarer å forstå.  (Kunne vært sitat Erna og AP  😎 
Det er ikke lett å orientere seg blant råd og forbud som har det til felles at i Norge skal vi besøke og oppholde oss mindre utenfor hjemmet vårt. Riktig vanskelig er det de steder der besteforeldre kan besøke barn med barnebarn, mens besteforeldre ikke kan ta imot besøk fra barn med barnebarn. Nesten bakvendtland. “Mer alenetid”, som ungdommen sier.

social behaviour 150x115I sum kan det se ut som om vi har endret oppførsel i sosiale sammenhenger: Vi facer og SMS-er mer enn vanlig, vi deltar i webinarer og vi handler mer enn vanlig i nettbutikker. Og det er mange som får ubehagelige opplevelser etter å ha blitt hacket eller lurt til å handle på feil premisser.

Jeg har undret meg over at flere arrangører av webinarer/nettundervisning mener det er ferskvare de skal selge inn. Tidspunktet for publisering passer dessuten sjelden. Da kunne det være velkomment å gjøre opptak på skjermen: Hvis produktet i tillegg er interessant også senere, kan det være fint å kunne redigere opptaket.

Not-documented-not-done 150x115Et annet område er dokumentasjon: Privat og som tannlege besøker vi foreningssider, politiske sider, Facebook, Finn.no – ja hele spekteret av nettsider som påstår både det ene og det andre: Da kan det være verdifullt at du raskt har dokumentert hele innholdet – screenshot/skjermdump – til en fil du selv tar vare på! Det kan brukes til verdifull dokumentasjon fordi mange websider fjerner eller oppdaterer informasjon som er utdatert eller viste seg ikke å være smart å publisere likevel…

webshop tastatur 150x75Dokumentasjons-problematikken møter du også nå går til nettbutikker for å kjøpe små-utstyr og forbruksvarer. Det kan være vanskelig å bestemme om nettbutikken er norsk eller utenlandsk, og du utsettes for seriøse og useriøse leverandører. Skal du klage (og har et sted å klage til :-), må du dokumentere handlinger og påstander.  (Forøvrig er det fint om du tar en titt på artikkelen om nettapotek.)
Forbrukerombudet – som nå ikke lenger eksisterer – hadde i sin tid en liste over useriøse aktører i Norge. Jeg tok screenshot i november 2016, og viser deg denne. For øvrig er det kun deg selv du har å stole på – med hjelp av Forbrukertilsynet – når det gjelder å vurdere e-handelsbutikker. Sider som har merke “Trygg e-handel” og liknende, er – etter min mening- noe du ikke skal ta alvorlig: Nettbutikkene betaler for å presentere seg og være med!  Jeg fatter ikke at det er mulig å slippe unna med et slikt konsept. Kataloghaiene hadde noe liknende…

For dere som handler på utenlandske nettsider: Moms kan være et problem nå som grensen for lovlig,gratis import er fjernet: Når du kjøper en vare risikerer du tillegg for toll og behandling som er mer verd enn selve varen!  Da begrenser det hvor du kan/bør handle. Så vær oppmerksom dersom en utenlandsk nettbutikk begynner å kreve mva av deg: Da skal de ha inngått en avtale med Norge om at de innkasserer avgiften og er oppført i Skatteetatens VOEC-liste: Da slipper du gebyr etc for fortolling i Norge, og varen går rett i postkassen din.

Focus/Tannhjulet hjelper deg, og har enkeltartikler om disse emnene som du kan og bør lese. Reklamefritt og uten agenda: Du finner de under Tannbloggen og ofte på forsiden av Tannhjulet. Vi oppdaterer etter hvert. Så følg med!

Synes du dette er et ork, så anbefaler jeg å spille “Lumosity” – der kan besteforeldre, barn og barnebarn slå seg løs. Eller “Funbridge” om du liker kortspill. Pokemoon er visstnok fremdeles populært, selv etter at Skei Grande ble tatt på fersken.

Markedsplassen TH logo 540x138 farge uten ramme“Markedsplassen” vil ha fine oversikter om hva som er tilgjengelig på brukt/nytt-markedet der selgere og kjøpere er praktiserende tannleger. For brukt utsyr tillater vi også profesjonelle aktører. Se om du finner noe 😉 

Hver sin lyst; jeg ønsker deg en riktig god Påske

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn