20220929 TANNBLOGGEN “Utvalg og Utvalg”, fru blom

fjærpenn126x150

Vi sliter med å få LINKENE til å virke korrekt på mobiltelefonen, slik at du må bruke PC for å få best mulig kvalitet på Tannbloggen. Vi arbeider med saken :-) Send gjerne epostadressen din til 45450090, så får du melding også direkte på PC og mailbox.

 

 

“Utvalg og Utvalg”, fru Blom

————————-  29. september 2022  ————————-

Det har skjedd noe veldig viktig på tannhelseområdet som dere alle må vite et minimum om.

To utvalg ble født medio august: Det ene skal se på hvordan «kommersiell drift kan utfases i ulike skattefinansierte velferdstjenester, og legge frem en egen nullprofittmodell for hver slik sektor». Det andre, heretter kallt «Tannhelseutvalget» skal gjennomføre en helhetlig gjennomgang av tannhelsetjenesten.
NTF jubler som det skulle være hat-trick av Haaland. I en egen artikkel skal vi se om det er noe å juble for.

Utvalg og utvalg helhetlig_002

.

jeg kommentere at det kan virke som om NTF har forsøkt å svare i forkant
NTF har 
bestilt en Rapport som skal utrede behov for tannlegetjenester:

Man må nesten være konsulent for å hevde at «helsetapet knyttet til tann- og munnsykdommer i størrelsesorden 35 milliarder kroner per år.» Samt at «I 2016 hadde ca. 2,7 millioner en tann- eller munnsykdom. Dette innebærer at om lag halve Norges befolkning «opplevde redusert helse som følge av tann- og munnsykdommer.» ( side 11 i rapporten) Det ble også hevdet at det er økonomi som er hovedgrunnen til å utelate tannbehandling.  Rapporten sier da også at det trengs økt finansiering, spesielt dersom en ønsker å kanalisere behovet dit det trengs.

Skal et slikt omfang bringes inn som grunnlag i utvalget blir det særs spennende å se hvordan det skal prioriteres. Særlig innenfor eksisterende økonomiske rammer! Spenstige forslag som fasttannlege, avtaletannlege, trygdetannlege eller større utvidelse av kompetansesentra er det neppe økonomisk handlingsrom til. Utvalget har bare 2 år på seg, det går fort.  Kan vi tippe på at det blir en økonomisk krangel som ender med litt flikking på Helfo, noe større belastning og ansvar for DOT samt at noen utsatte grupper sluses inn på kompetansesentre?

Deretter er det stortingsvalg og mange nye gjemmesteder for rapporter.

 

Jeg tror også at privatpraktiserende tannleger går mot et vanskeligere liv.Robin Lund banner skrekk-150x150 bildedeling
Det finnes selvfølgelig muligheter a la “Kvinnehelse” – altså f.eks. egne skjønnhetsklinikker for tenner? Du finner dem nok…

Da er det kanskje enklere å forbedre sitt eget grunnlag, og jeg mener at “brød og smør” for praktiserende tannleger kan være aligners og implantat. Jeg fikk tips om en noe eldre artikkel om det fornuftige i å være god på implantater – teoretisk og praktisk. Jeg gir en link som en smakebit på temaet.

 

Nå starter Elg-jakta for min del. På post skal jeg tenke på neste Tannbloggen…  😯

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn