ARKIV INFO-BREV

20181002 Informasjonsbrev focus og tannhjulet 888x150

Tidligere informasjonsbrev:

“Tannhjulet” blir den viktigste kommunikasjonsplattform med tannleger..?

————————-  2. mars 2020 ————————-

“Focus” trykt publikasjon er nå historie, og vi går digitalt for full fart. 
Det betyr omlegging, og vi har allerede startet å skrive “Tannbloggen” oftere enn tidligere. “Tannbloggen” skal være for hele tannhelseteamet, inkludert tannteknikere og leverandører. Fordi vi kan komme innom mange temaer i Tannbloggen, er det viktig at leverandørene i forkant får informasjon om planlagte tema, og det har vi tenkt å gjøre via denne siden “MEDIA-INFO”. Så blir valget hvor ofte skal vi gi dere beskjed om ny “Tannbloggen”?: Skal vi gjøre det på linje med tannlegene, og tro at alle også titter innom “Media-Info”? 

Jeg tror valget blir på det siste, og ber om at dere gir meg tilbakemelding om det blir “for mye”…:-)

Det nærmeste tema nå er om hva tannlegene skal gjøre med sin Digora-installasjon. Jeg har nå sendt ut epost til 14 leverandører som jeg har gruppert som “RØNGEN”: Har du ikke fått, men mener at dette er interessant for deg og ditt firma, gi meg beskjed. Grunninformasjonen ligger på 

BILDEBEHANDLINGSPROGRAM - mars skrev jeg denne eposten til utvalgte leverandører: Etter svar vil selve artikkelen bli endret og publisert til tannlegene Kjære Leverandør: Jeg viser til den oppmerksomhet Digoraprogrammet for windows har […]

Men Tannbloggen 150x21kan være et godt sted å starte!

 

 

Tidligere informasjonsbrev:

22. oktober 2019: Kjære Leverandør

  • Etter 30 år vil “Focus”-publikasjonen desember 2019 bli det siste “Focus” vi sender ut til landets tannleger.
  • Focus Nyhetsbrev” startet jeg for 15- 20 år siden som et bindeledd mellom publikasjonen “Focus” og internettsiden Webtannlegen som senere ble til Tannhjulet.no.
  • Nå er tannbloggen.no registrert og vil synliggjøres på internettsiden tannhjulet.no og på facebooksiden Tannhjulet

tannbloggen.no

Jeg har brukt en del tid på å tilpasse plattformen og Tannbloggen: Formålet er at også dere som har et virke i tannhelsesktoren skal ha nytte av informasjon om livet i Tannedammen.no 🙂 – og jeg starter med å gi beskjed når det publiseres nytt på Tannbloggen.no: Det er ikke sikkert at alle ønsker det, så gi meg tilbakemelding.

Det nye er altså at “Tannbloggen.no” erstatter nyhetsbrevene jeg har publisert til tannleger, og dere ser litt mer bakgrunn på https://tannhjulet.no/tannbloggen/

Jeg skal fremdeles være meg selv, bare litt løsere og litt oftere.
“Oftere” betyr at budskap som er tidskritisk kan komme ut til ca 3600 tannleger veldig raskt, og det er en unik mulighet. Antallet tannleger forventes å øke når “Focus” fases ut.

TANNHJULET SER DER INGEN 170x170.jpgtannbloggen.no, vil dere se at det er 3 rader med informasjon som følger den siste tannbloggen:
Radene er beregnet på annonser/informasjon/aktuelle artikler, og én rad er tilgjengelige for dere.

 

 Det var alt for denne gang, og jeg håper dere vil bruke tid til å se på Tannbloggen.no

2016-kaare-beste-bilde-75x87-lr

Med vennlig hilsen Kaare Mathiesen, tannlege 

 

 

Tidligere informasjonsbrev:

 

4.juni 2019:
«Focus Vår 2019» er nå sendt ut, ligger elektronisk på www.tannhjulet.no i flere versjoner; utgave med sideoppslag (bla-utgave), vanlig pdf med nedlastingsmuligheter, samt hver enkelt artikkel i egen pdf-format: Tannhelseforsikring og amalgamfiltre er hett tema. Av andre emner i “Focus” er inkasso, klinikkjeder og klinikk-nettverk, kompositt, munntørrhet og pasientens rett til innsyn. Du finner alt når du lukker denne siden.

utsnitt forside amalgam 200x115Utskiftingstakt og utgiftsnivå for å levere amalgamavfall er hovedtema, basert på at mange privatpraktiserende tannleger og fylkestannlegen i Hordaland reagerte på de årvisse store regninger for denne tjenesten. Jeg har gravet, spurt og innhentet dokumenter – og er overrasket over at ingen i bransjen har etterspurt hva Forurensningsloven, Avfallsforskriften, Internkontrollforskriften, ISO-standarder mm. egentlig inneholder og hva de pålegger oss.

Focus og jeg er forberedt på at vår oppfatning av det vi har funnet vekker følelser og engasjement. “Gjort er gjort, og spist er spist”, så jeg håper at dere finner løsninger som er i tråd med lovverket. Jeg skal jobbe med å gi tannlegene en praktisk og gjennomførbar rutine på og utenfor klinikken.

I nyhetsbrevet til tannlegene (se Tannedammen) oppfordrer jeg til å “se fremover”. I tiden før sommerferien håper jeg å få på plass mye av det praktiske med amalgamavfall. Pasientavtalebok i papirformat lever ennå i beste velgående, og skal være ferdig til utsendelse 20.august. Så det kan bli litt kort med tid 🙂

OBS at Møtekalenderen er viktig for å unngå de verste møte-kollisjoner. Dere som er i Leverandørregisteret / Tannteknikk kan lage en egen side hvor alle møter og aktiviteter er samlet: Link til en slik side kan plasseres gratis på Møtekalenderen. Vi gjør mye for å synliggjøre deg…

Vi publiserer alle nøkterne kurs- og møtereferat, gjerne med bilder… 

 

 

Tidligere informasjonsbrev:

 

Hva fant dere på IDS ? - Focus er alltid interessert i det som tannlegene er interessert i. Nå ble det umulig for Focus å reise til IDS denne gang, så jeg satser på litt hjelp fra dere: Focus gir gjerne kred og omtale for og av dere som sender noe skriftlig tilbake hit, om hva dere fant.

26.mars 2019: Det er allerede gått over en uke siden IDS var over. Kanskje er det meg, men det virker som om forventningene var langt høyere enn det som ble realiteten: Iallefall ingen entusiastiske referat eller tilbakemeldinger fra selve messen som jeg kunne bringe videre til norske tannleger.

no-photography 150x150Har dere forøvrig lagt merke til at det ikke er bildekavalkader å se på IDS sin hjemmeside? Og at de fleste store leverandører har lite eller ingen bilder fra selve messen? Da tenker jeg at det muligens er GDPR som har skylden: Det siste året har jeg lagt merke til at mange leverandører er redde for hva som kan skje dersom de ikke følger GDPR. Samtidig virker det som  at de fleste representanter jeg har møtt, ikke forstår hva GDPR egentlig er. Jeg blir helt forskrekket over uvitenhet – der har leverandørene en felles utfordring!

Ukene fremover er fulle av messer og arrangementer: Nå skal vi til Midt-Norgemøtet, eller DFA Dental Festival. Og deretter Scandefas “Tannfaglige dager”, ITI-kongress, Loenmøte og så videre. Det fine er at det for alle blir viktigere å orientere seg på tannhjulets MØTEKALENDER: Nå som svært mange tannleger bruker kalenderen, bestemte vi å legge inn muligheten for å annonsere på oppslagene.

Focus_logo_tannmenn 100x150Det viktigste for oss nå, er å få utgitt en god “Focus”-publikasjon i mai.  Til det trenger vi hjelp om produkter og produktinformasjon til det vi skal skrive om. Vi vil også gjerne ha hjelp til kvalitetssikring av artikler.
HUSK: Hvis vi ikke får informasjon, er det heller ingen grunn til å bli sur dersom ditt produkt ikke er nevnt der du hadde ønsket.

 

Det vi skal skrive om av produkter, er pr. dd.:

  • Amalgamutsskillere/separatorer
  • Biocider
  • Aligners
  • Tannkrem/skyllevann for munntørrhet
  • Tannbleking; skinner, gel, tannpasta o.l.
  • Tannhelseforsikring

NYHETSBREV til tannlegene skrives oftere enn før: Hver 14. dag! “Tannedammen” har vi kalt det området på Tannhjulet som har tema som spesifikt angår praktiserende tannleger- Til Tannedammen kommer tannlegene når de har lest ferdig brevet – på samme måte som her. Det betyr at tannlegene oftere linkes til Tannhjulet slik at de orienteres om tema, oppslag, produkter og annonser. Vi gjør mye for å synliggjøre deg…

Jeg ønsker meg reisebrev fra dere……

Tidligere informasjonsbrev:

26.mars 2019; Kjære leverandør
Denne uke er det IDS i Køln, og noen av dere skal dit:
Mange leverandører og produsenter samler opp sine lanseringer til IDS, som “bare” avholdes hvert annet år. Derfor er det alltid store forventinger til hva som skal skje.

2019 IDS 120x150Tannhjulet” vil denne gangen forsøke å gi tannlegene et fortløpende innblikk i hva som skjer på IDS, men det er avhengig av en tilbakemelding fra dere: Hvis dere skriver kort om hva som skjer av hendelser som er viktig for deg og ditt firma, samt sender ett bilde pr. dag, så skal jeg love at det blir publisert på Tannhjulet: Se artikkelen på landingssiden her, og tenk gjerne på at publikasjonen “Focus” også vil ha informasjon fra IDS.

Oslo Tannlegeforening hadde et møte om Aligners, fullstappet sal, 5.mars. Jeg spår at “usynlige” reguleringsskinner i kombinasjon med brackets, blir den viktigste trend fremover – og temaet berører scannere, digital klinikk, konserverende, kompositter, laminater, helkeramer, skinnefremstilling med mer.

MØTEKALENDEREN er populær som aldri før, med beste treffprosent på hele Tannhjulet. Det er også slik at noen ganger er det fint å forholde seg til hva akkurat ditt firma har av kurs og aktiviteter: Derfor starter vi å legge inn kursoversikter fra firmaene som har bannerannonser på høyre side. Klikk på fanebladet “Møtekalender”, så ser du hva jeg mener. Og obs gratis oppføring; vi må bare ha grunninformasjonen i tekst-format dersom VI skal legge inn. Flere har etter hvert blitt flinke til å gjøre dette selv, bare husk å legge inn påmeldingsling/mer kursinfo som link i selve teksten: Én gang for mye gjør ingen ting…

 

Tidligere informasjonsbrev:

Kjære LEVERANDØR, 28. februar 2019

Blekemidler; skyllinger, gel, tannkremer“:  Vi lager stor oversikt over Klinikkbleking, hjemmebleking og tannkremer.
Parallellt har jeg sendt en henvendelse til tannlegene om å finne salonger o.l. som bedriver tannbleking uten godkjennelse og med ulovlige konsentrasjoner: Det ble mange svar med en del skjermbilder som jeg publiserer i løpet av kort tid. Jeg vil også ringe flere av dere om de produkter dere selger til tannleger, og om hvordan dere opplever en bransje som blomstrer med ulovlige produkter. Jeg sender bekymringsmelding til Mattilsynet og Legemiddelverket, samt til noen politikere, så får vi se om det skjer noe…

fish dead 200x109Jeg har nettopp kommet tilbake fra Cambodsja og VietNam, og sendte landets tannleger en reisebeskrivelse litt relevant til tannfyllinger. Hvis du vil lese Nyhetsbrevet sendt til tannleger, trykker du fanebladet “Bare Tannleger” når du er på tannhjulet.no. På slutten kommer jeg inn på GMO – Genmodifiserende produkter: Igjen trekker jeg parallellen til tannfyllingsmaterialer der forskning tidligere fant GMO-materialer , og skal innen neste informasjonsbrev ta frem nye opplysninger om Private labels

Jeg er forøvrig takknemlig om dere sender meg ideer om tema vi må ta opp.

Tidligere informasjonsbrev:

 

Kjære LEVERANDØR, 11. februar 2019

Mattilsynet publiserte før jul 2018 at blekemidler til internbleking, altså Hydrogenperoksyd over 6%, ikke er kosmetikk, men Medisinsk utstyr. Det var gode nyheter for de som selger Opalescence ENDO, og det ble da sendt ut informasjon om det nye synspunkt. Legemiddelverket kom bokstavelig talt skrikende inn, og presiserte at dette bestemmer de. Og forlangte sporenstreks skriftlig dementi. Så der str saken nå: En marginal fillesak om et uvurderlig hjelpemiddel for en kliniker – og for de få pasienter som trenger denne behandlingen.

Til tross for dette ?har Focus tenkt å be om hjelp til temaet “Blekemidler; skyllinger, gel, tannkremer“: Kan vi få tilbakemelding om produkter dere har i sortimentet? Vi lager stor oversikt over Klinikkbleking, hjemmebleking og tannkremer.

På “Media-Info” forsøker vi å konkretisere temaene og den informasjon/påvirkning vi trenger fra dere. Hvis du vil lese Nyhetsbrevet sendt til tannleger, trykker du fanebladet “Bare Tannleger”. Der og på forsiden finner du ytterligere nyheter.

Du møter jo en del tannleger og helsepersonell? Da vil jeg anta du er i risikogruppen for Nor-virus og virusinfluensa: Men det er ikke for sent å vaksinere seg, sier FHI. Mer på forsiden av Tannhjulet.

God bedring (til dere som trenger det)

 

 

Tidligere informasjonsbrev:

 

KJÆRE LEVERANDØR, 28. januar 2019:

Dette er FØRSTE brev der vi informerer at vi har lagt om måten vi sender ut Media-informasjon til våre Leverandører:
Med Epost sender vi en link til denne web-siden på Tannhjulet, og linken leder til et innlegg som kommer fram som en “Pop Up” på Media-Info Hovedside.
PopUpen styres av Cookies og skal bare “poppe opp” én gang, og slutter uansett etter 1 uke.
Du finner hele informasjonsbrevet og arkiverte brev her:

“Nyårsbrev”, Oslo, 28.1.2019

Kjære Leverandør:

Godt inne i 2019 har vi lagt noen planer for hva vi skal skrive om og fokusere på i første halvdel av 2019. Når du trykker teksten “CLOSE” du finner på dette brevet, er du på en side vi kaller “Media-Info”, og det blir stedet der vi forteller deg hva vi skal skrive om – og når. Og her finner du informasjon om våre markedstilbud; annonsering, “Tilbudsside” og Møtekalenderoppføring.

For å få våre aktiviteter, og dine produkter og tjenester, fram i kundenes hoder, vil jeg i 2019 sende Epost – med link til Nyhetsbrevet – til tannlegene ca. hver 14.dag. Den samme rutine til dere: Det betyr korte og lettleste brev (“meldinger”:-) der leseren havner på Tannhjulet med én gang brevet er ferdiglest.

Denne gang vil du ikke finne veldig godt beskrevet tema for kommende sesong; noe henger igjen fra ifjor, men jeg kommer snarest med mer informasjon.

Men du finner 2 viktige påminnelser:

MØTEKALENDEREN: Det er gratis oppføring, og jo mer og fler som bruker den, jo oftere vil vi unngå kjedelige “kollisjoner”. Og Møtekalenderen er prioritert markedsført mot tannlegene.

TILBUDSSIDEN: Alle som er oppført i Leverandørregisteret eller Tannteknikerregisteret har gratis tilgang til å legge inn tilbud/kampanjer for å selge en vare eller tjeneste: Det skal være reelle tilbud.

Fortsatt Godt År 2016-kaare-beste-bilde-75x87-lr

Med vennlig hilsen Kaare Mathiesen, tannlege

 

 

Tidligere informasjonsbrev:

 

5.april 2018

Så har startskuddet gått for konsentrasjon om ferdigstilling av artikler til “Tannhjulet”, til “Focus” og tettere nyhetsbrev til tannleger. Jeg har tenkt å sende hyppigere “blogger” i mer prosa-stil for å informere om hva jeg oppfatter at engasjerer bransjen.

Gjennomføring tenker jeg meg slik:-)
I teksten vil jeg legge linker til artikkler/temaer som dere kan vurdere å reagere på; og da klikker dere på linken. Vi trenger kommentarer og hjelp fra dere som har interesser rundt temaene vi tar opp; enten egen epost til meg, eller at dere bruker kommentar-skjemaet under artiklene i “Boksene”. Fanebladet “MEDIA-INFO” på Tannhjulet viser alle temaene vi arbeider med, og dere kan alltid gå dit for å se oppdatering. Alle bildene på denne siden har link rett til Media-Info.
Og så må du si fra om du ikke vil ha nyhetsbrevene fra meg….

Så til saken(e):
Helsemyndighetene kutter støtte til de enkleste former for kjeveortopedi, og det betyr utgifter for barnefamilier. Det har blitt større  konkurranse på “usynlige reguleringsskinner” (Aligners), noe som kan gi lettere tilgang og reduksjon i prisene. Noen som har info om retainere?

Det er interesse rundt avfallshåndtering, både grunnet usikkerhet og nye forskrifter, men også rundt hvordan og hvor lenge man kan oppbevare avfall, samt hvordan avfall skal leveres. Vi lager oversikt på eksempelvis amalgamfiltere, oppbevaringsbokser, returordninger mm. som dere gir informasjon om av

Vi ønsker tilbakemeldinger på hvordan leverandørene opplever tannlegekjede-dannelser. Blir det press på priser, kvalitet eller arbeidsvilkår?

Munnhygiene, fluor, spytt, munntørrhet, interdentalt renhold er stikkord for nok en artikkel.

Tilbudssiden” har økende besøk. Oppføring her er gratis for alle som er på Leverandørregisteret vårt! som er i vårt register, kan få plass til sine tilbud der. Vi tilrettelegger etter beste evne. Oppføring i Møtekalenderen er gratis for alle.

 

“Focus” tør der andre tier.
Jeg ønsker dere en fin vår

 

 

Tidligere informasjonsbrev:

 

 

14.mars 2018

Hei alle sammen:-)
På digitale tannlegeplattformer og sosiale medier har det vært ivrig debatt om endringene i trygdetilskudd til tannbehandling. Det har roet seg, men resultatet er at behandling av Odontofobi og tannbehandling relatert til dette, helt er fjernet fra privatpraksis. På samme innslagspunkt er det også “manglende evne til egenomsorg”: Dokumentasjonskravet til denne diagnosen og innslagspunkt 4, er betydelig skjerpet. Vi kan nok anta at disse endringene reduserer bruk av avansert protetikk- og implantatbehandling. Vil du lese mer, så finn menyvalget “For tannleger” på tannhjulet når du “lander” der:  Trykk på et bilde for å komme til Landingssiden på Tannhjulet

sorthvitt 270x135Blekemidler
er et tema som dukker opp fra tid til annen. Det blir også gjennomgang av seriøse og useriøse blekemdiler i neste Focus, og jeg vil gjerne at du sender meg informasjon om ditt produkt dersom du vil ha det med i oversikten. Vi baserer innholdet på en nylig publisert svensk studie, og supplerer med norsk ekspertise og produkter på dette markedet.

Regnskapsføring for tannleger
Vi beskriver tilbudet tannleger får om regnskapsførsel, årsavslutning, finansiering (Leasing), dataaprogram og annen økonomistyring. Alle leverandører vil få noen linjer til å presentere sitt firma.

Planlegging av kommende aktiviteter
Når du trykker på et bilde, så havner du på landingssiden Media-Info, et sted du også finner på menyen øverst på alle Tannhjul-sidene.  Der kan du se hvilke tema vi ønsker å ta opp både i Nyhetsbrevet til tannleger og i publikasjonen Focus. Denne gangen har jeg ikke rukket å legge inn regnskapsføring og blekemidler som du ser overfor her. I tillegg kommer også artikler om kompositte tannfyllingsmaterialer. Og som nevnt, fra “For tannleger”-menyen øverst vil du kanskje finne hva som rører seg i bransjen.

Vi har hørt at flere sliter med Bring´s overgang til enhetspriser og enhetsvilkår for pakker. Pakkene kommer for sent, kommer aldri eller kommer til feil sted. Gi oss beskjed og innspill; dette er interessant for alle tannleger. Men husk: Bring lever for å levere, ikke av å levere. Det forstår vi…

trette krangel 270x122“Agenda” og Tilbud
På forsiden av Tannhjulet, og på “For tannleger” og andre steder, dukker det opp Tannhjulet Agenda: Der kan annonsører publisere egne artikler, videoer, brosjyrer og annet. “Tilbud” er et annet sted der firmaene fra Leverandørregisteret gjør sine tilbud mer tilgjengelige. Hver gang vi sender ut Nyhetsbrev, får vi besøk av omtrent 2600 tannleger.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn