Tannklinikker tilknyttet Tannforsikring IF

 

Tannklinikkene “Dentales” (i 2017) (Nå: Oris Dental Aker Brygge/Lysaker) startet markedsføring av Tannforsikring IF ved å bruke mobiltelefonnumre de fant i pasientjournaldatabasen sin. Flere kolleger syntes dette var et forholdsvis grisete og ukollegial markedsføring og bruk av pasientinformasjon. “Focus” klagde dette inn for flere instanser: Fylkesmannen i O&A, Forbrukerombudet, Konkurransetilsynet, Statens helsetilsyn, Direktoratet for E-helse. I tillegg hevdet NTF at de fulgte nøye med i saken. Resultatet var forbløffende “null reaksjon” overfor Dentales sine 3 klinikker.

 

LES også artikkelen:
Tilbud om Tannhelseforsikring fra IF på tannlegers SMS-innkalling – på samme tråd! - Noen tusen pasienter i Oslo-området mottok i januar 2017 SMS med reklame for tannhelseforsikring IF på samme “tråd” som tannleger sender SMS-avtaler til sine pasienter (via Opus). Det ble reagert på at også personer uten innkallingsavtale fikk tilbudet om IF tannforsikring En gruppe tannklinikker i Oslo-området har inngått avtale med IF forsikringsselskap om at de er “sertifiserte” for å kunne tilby behandling til pasienter som tegner IF tannhelseforsikring: Hvor mange lovbrudd finner vi her?

 

Tannklinikker som er tilknyttet Tannforsikring IF driver i en viss grad markedsføring av forsikringsordningen, de selger forsikringen (gjør avtaler/formidler forsikringsavtale), har betalt avgift for å bli “sertifisert” til forsikringsbehandling, foretar diagnose og dokumenterer behandlingskrav til den samme forsikringen, og behandler pasienten ut fra diagnosen: Kan de bli mer “Bukken og Havresekken”?

  • Focus mener at denne sammenblanding er klart ulovlig iht Helsepersonelloven, på mange punkter.
  • Focus mener at de enkelte tilknyttede klinikkers opptreden med markedsføring av forsikring og markedsføring av “godkjent klinikk for tannforsikring IF” er grovt ukollegial og bør forfølges av NTF. Av “webshotsene” nedenfor ser man det er mye å ta av. Villedende markedsføring, aggressiv (forførende) markedsføring er noen av mange adjektiv vi kan tenke oss.
  • Focus antar at ordningen er i gråsonen og kan komme i konflikt med Pasientrettighetsloven, Personvernloven og Forbrukerloven. I skrivende stund lar i disse punkter ligge.

At tannklinikken/tannlegen betaler forsikringsselskapet for rett til å sende faktura og behandle pasienten, anses for en meget tvilsom ordning. Vi har hørt både % av omsetningen og kr. 4800 i året.

 

LES også bakgrunnssjekken:
Nordic DentalPartner – bakgrunnsjekk - Nordic Dentalpartner innkasserer penger og/eller tjenester fra tannleger som ønsker å bli "partnere". Pasientene har ingen garanti for at de får de gode eller de beste tannlegene som behandlere. Det er ikke troverdig at "tannklinikkene er kvalitetssikret" utover det som alle andre tannklinikker er. Vi ser i artikkelen på pengeflom og personkoplinger.

 

Les også artikkelen:

Sammenligning mellom Tannhelseforsikringene - 22108 Er det noen hensikt i å tegne Tannforsikring/tannhelseforsikring? Våre pasienter kan ha glede av å se sammenlikning mellom de ulike tannhelseforsikringene i tabellform

 

Tilknyttet Tannforsikring IF pr. 20190304:

+: Tannforsikring IF reklame på hjemmesiden
-: Vi har ikke funnet noe om tannforsikring på hjemmesiden

AKERSHUS
– Asker Tannlegesenter (Praxis)
+Askerklinikken
+Eiksmarka Tannlegesenter
+Lysaker Brygge Tannklinikk
Oris Dental Løkketangen Tannlegesenter
– Oris Dental Lysaker
+Ski Tannlegesenter og Tannlegevakt
+Tannhelsesenteret Lørenskog
+Tannlegene i Concordiabygget
+Tannlegene Giving
+Ås Tannlegesenter og Tannlegevakt

ØSTFOLD
+Tannlegene Hannås og Halvorsen (tannlegene i Fredrikstad)
+Tannkontoret Sarpsborg
+Tannlegene Indrevær
+Tannlegene Klette og Race

HORDALAND
+Bergen Tannhelsesenter
+Bergen Tannklinikk
+Sandviken Tannlegesenter

OSLO
+Bryn Tannhelsesenter
Byporten Tannlegesenter (Praxis)
+Frogner Tannklinikk
+Homansbyen Tannlegesenter
+Majorstua Tannlegene
+Oris Dental Aker Brygge
+Ryentannlegene
+Smil Tannlegesenter Nydalen
+Smil Tannlegesenter Nationaltheatret
+Stovner Tannlegesenter
+Tannlege Elisabeth Aurstad Riksen
+Tannlegene i Bogstadveien 51
+Tann- og kjeveklinikken Rommen
– Ullevål Tannlegesenter (Odontia)
+Årvoll Tannhelse

BUSKERUD
+Godtanna Lierskogen
+Kongsberg Tannlegesenter
+Tannlegekompaniet Hole
+Tannlegekompaniet Hønefoss

TRØNDELAG
+Ranheim Tannhelse
+Sanden Tannhelse Trondheim
Tannklinikken Dent

VEST-AGDER
Solbygg Tannlegesenter – Lund
Solbygg Tannlegesenter – Sørlandsparken

VESTFOLD
+Tannklinikken Skeie

ROGALAND
+Tannlege Follegg

Reklame på venteværelset Dentales (nå Oris Aker Brygge) pr. 20170213

dentales AB IFposter sammensatt 002

 

Et lite utvalg pr 20190304…:

tannhelsesenteret og if

tannkontoret og if

majorstuatannlegene og if

smil tannlkegesenter og IF 400x200

 

LES også artikkelen:
Krav om medlemsskap i fagforening eller sertifiseringsgruppe for å kunne behandle pasienter - Oppdatert 22.3.2019: Vi oppdager at det er 2 forsikringer med samme krav !! YRKESFORBUD-FORSIKRINGENE? : Diskriminerer de som ikke er fagforeningsmedlemmer...

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn